Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η οικολογική οργάνωση Green Activist Group «Υλήεσσα» προχωρώντας στον καθαρισμό της μαρίνας από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα! Τα «κουφάρια» των αυτοκινήτων που βρίσκονταν εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο χώρο της μαρίνας, αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο ρύπανσης και υποβάθμισης σε ένα χώρο που κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται δεκάδες τουρίστες που κάνουν θαλάσσιες εκδρομές με τα ημερόπλοια που αγκυροβολούν εκεί.

Να σημειωθεί πως τα αυτοκίνητα είχαν μεταφερθεί εκεί εδώ και αρκετό διάστημα από το Λιμενικό ταμείο, καθώς επρόκειτο για εγκαταλελειμμένα οχήματα που είχαν απομακρυνθεί από διάφορα σημεία της παραλιακής.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, ο εκπρόσωπος της «Υλήεσσας» Δημήτρης Κλάδης τόνισε πως η απομάκρυνση των αυτοκινήτων έγινε με την συνδρομή γερανού που ήρθε στη Ζάκυνθο από την Ανδραβίδα, ενώ τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εγκατάσταση στον Αγγερικό όπου θα μπουν σε πρέσα για να μετατραπούν σε σίδερα και να μεταφερθούν εκτός Ζακύνθου.

«Η μαρίνα έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και δυστυχώς ο καθένας μπορεί να μεταφέρει εκεί ό,τι θέλει! Ας μην ξεχνάμε πως αυτοί που φυλάνε εκεί τα σκάφη τους πληρώνουν ενοίκιο. Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο αυτή την κατάσταση και αναλάβαμε πρωτοβουλίες» σημείωσε ευχαριστώντας δημόσια τους εθελοντές αλλά και έναν ιδιώτη που δραστηριοποιείται στο λιμάνι επαγγελματικά και θέλησε να συνδράμει οικονομικά!
Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη μαρίνα, ο κ. Κλάδης ανέφερε πως μέσα στα αυτοκίνητα βρέθηκαν 5 μπιτόνια με ….λάδια μηχανής και αναρωτήθηκε ποιος θα μπορούσε να έχει καταχωνιάσει εκεί αυτό το υλικό, ενώ σημείωσε πως σε διάφορα σημεία της μαρίνας υπάρχουν μπάζα.
«Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν άδεια για να αφήνουν εκεί μπάζα, τα οποία είναι κάποια από τα σκουπίδια που βρίσκονται εκεί» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η τελευταία δράση της Υλήεσσας στην μαρίνα δεν ήταν η μοναδική της εθελοντικής ομάδας στο χώρο της μαρίνας, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται καθαρισμοί. Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει υποβαθμισμένη για να μην πούμε τριτοκοσμική και ελπίζουμε σύντομα να δούμε πρωτοβουλίες και από το Λιμενικό Ταμείο για την απομάκρυνση των σαπιοκάραβων μια υπάρχει πλέον ανάδοχος. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει άμεση ανάγκη για έναν μακρόπνοο σχεδιασμό, καθώς όλες οι εξαγγελίες που γίνονται κατά καιρούς για αξιοποίηση της μαρίνας έχουν μείνει στα λόγια.
ermisnewsroom