Ζάκυνθος

Από το πρωί της Παρασκευής τα πρώτα self test στη Ζάκυνθο

Ενώ η Κυβέρνηση σχεδιάζει για τη Δευτέρα τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων μετά από αρνητικά self test εκπαιδευτικών και μαθητών, τα φαρμακεία της Ζακύνθου ακόμη δεν έχουν  προμηθευτεί τις πρώτες παρτίδες των test   που αναμένεται να φτάσουν στο νησί μας το νωρίτερο το πρωί της Παρασκευής.

  Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου  Ζακύνθου Ανδρέας Βίτσος σημείωσε πως μέχρι το πρωί της Τετάρτης δεν είχε τεθεί σε λειτουργία ούτε η ηλεκτρονική πλατφόρμα, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να αρχίσει η διανομή των τεστ σε δικαιούχους, ανάλογα με τον ΑΜΚΑ τους.

Πτήσεις της Ryanair από έξι Ευρωπαϊκές πόλεις προς τη Ζάκυνθο | ErmisNews.gr

Αυτό που θέλησε να ξεκαθαρίσει ο κ. Βίτσος είναι πως σε πρώτο στάδιο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το self test θα διανέμεται μόνο  σε μαθητές και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και σε ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο θέλησε να τονίσει είναι πως η διενέργεια τόσο του self test  όσο και του rapid test απαγορεύονται στο χώρο του φαρμακείου και αυτή είναι μια οδηγία που θα τηρηθεί απόλυτα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Ένας προβληματισμός που διατυπώνεται, τόσο από τους φαρμακοποιούς όσο και από τους γονείς , τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Ζακύνθου είναι αν θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την έγκαιρη διανομή των self test  σε μαθητές και καθηγητές πριν επιστρέψουν στα σχολεία τους, από την στιγμή που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν εντός του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

Σε κάθε φαρμακείο θα διανεμηθούν αρχικά 75 τεστ , ενώ η ανατροφοδότηση τους ειδικά για τη Ζάκυνθο εξαρτάται και από τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς μπορεί να γίνει μόνο μια φορά την ημέρα  με το πρωινό δρομολόγιο από την Κυλλήνη.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *