Οικονομία

Από την Πολωνία η πλειοψηφία των τουριστών που παραθερίζουν στο νησί μας

Η Πολωνία είναι η αγορά που συνεχίζει να τροφοδοτεί το νησί μας με τουρίστες, σε αριθμούς όμως  που σε καμία περίπτωση  δεν συγκρίνονται  με τα μεγέθη της βρετανικής αγοράς, ή των αγορών των Βαλκανίων που μέχρι και πέρυσι συνέχισαν να κάνουν τις διακοπές τους αυτό το διάστημα στο νησί μας. Παρόλα αυτά η ζήτηση πολωνών τουριστών για τη Ζάκυνθο παραμένει και μάλιστα είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός  πως την περασμένη Παρασκευή έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου συνολικά 6 πτήσεις από τα αεροδρόμια της Πολωνίας, ενώ το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι και χθες Κυριακή είχαμε τουρίστες από Πράγα, Βαρσοβία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία και αλλού.

Αυτό ωστόσο που χαρακτηρίζει τον τουρισμό της Ζακύνθου αυτή την περίοδο, δεν είναι μόνο η εθνικότητα των τουριστών μας από αγορές που καταλαμβάνουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των επισκεπτών μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι οι τουρίστες αυτοί είναι ….άφαντοι. Η πλειοψηφία τους έχει κλείσει πακέτα all inclusive σε μεγάλα ξενοδοχεία της Ζακύνθου που παραμένουν ανοιχτά, και πολύ σπάνια θα βγουν εκτός των ξενοδοχείων για να φάνε ή να διασκεδάσουν σε κάποιο μπαρ ή εστιατόριο.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σε ότι αφορά τη βρετανική αγορά οι ελπίδες για ανάκαμψη έχουν χαθεί και οι λιγοστές πτήσεις που έρχονται από Μεγάλη Βρετανία φτάνουν στο αεροδρόμιο με πολύ μικρό αριθμό επιβατών, οι οποίοι έχουν κλείσει μόνο εισιτήρια και όχι πακέτα διακοπών. Η αισιοδοξία που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκπροσώπου της TUI στην Ελλάδα για προγράμματα που θα συνεχιστούν μέχρι αρχές Νοέμβρη αφορούν αποκλειστικά την Κρήτη, ωστόσο αξίζει να κρατήσουμε την αισιοδοξία για το 2021.

Σε ανακοίνωσή του ο ταξιδιωτικός κολοσσός με αφορμή την ολιγόωρη επίσκεψη στην Ελλάδα του κ. Sebastian Ebel, ο οποίος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου και CEO Hotels & Resorts, Cruises και Destination Experiences, αναφέρει πως η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση των δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τους επισκέπτες της TUI το 2020,

Σύμφωνα με την TUI υπάρχει: Ισχυρή ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2020,  αισιοδοξία για την τουριστική ζήτηση στην Ελλάδα για το 2021 και υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 Πιο αναλυτικά, το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας εντός του ομίλου TUI αυξήθηκε σημαντικά το 2020. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η TUI αναμένεται να επεκτείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα και θα προσφέρει ταξίδια διακοπών έως και τον Νοέμβριο. Ο προγραμματισμός του ομίλου ήταν να κλείσει η σεζόν στις 8 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει ζήτηση για Ελλάδα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί για λίγες ημέρες η σεζόν σε επιλεγμένους προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη.

Σε ότι αφορά το νησί μας είναι γνωστό πως τα πακέτα από τη Βρετανία έχουν σταματήσει προκαλώντας ένα ανεπανόρθωτο κενό.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *