Κοινωνία

Από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις που λήγουν στις 31 Αυγούστου

Η τοπική αγορά έτοιμη να δεχτεί τους καταναλωτές

Οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, αρχίζουν σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου και λήγουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Οι καταναλωτές μπορούν να δουν από κοντά τις τιμές και τα προϊόντα στην τοπική αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους σε καλές τιμές.

«Μπορεί οι εκπτώσεις να αρχίζουν σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου αλλά εμείς έχουμε συνέχεια προσφορές γιατί πρέπει να δοθούν τα εμπορεύματα που αγοράστηκαν την άνοιξη και δεν πουλήθηκαν γιατί τα καταστήματα ήταν κλειστά» δήλωσε η κ. Μπουζιάνου και ακολούθως ανέφερε ότι ο Σύλλογος ζητά να σταματήσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και να γίνονται στην ώρα τους, δηλαδή στο τέλος της σεζόν.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

• Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

• Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

• Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…. % έως …. %»).

• Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

• Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *