Ελλάδα

Από μέσα Ιουλίου η αναθέρμανση της τουριστικής αγοράς

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Λίγες ώρες πριν αρχίσουν να εκτελούνται οι πτήσεις εξωτερικού προς τη χώρα και τα νησιά μας, το
ενδιαφέρον όλων των παραγόντων της δημόσιας ζωής είναι στραμμένο στις επιδόσεις που αναμένεται να καταγράψει ο τουρισμός που λόγω της πανδημίας, βιώνει την πλέον εφιαλτική κρίση όλων των εποχών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αφίξεις και πληρότητες σε μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας, της τάξεως του 10-15%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ποσοστό όμως που θα βαίνει αυξανόμενο προς τα μέσα και τα τέλη του Ιουλίου εάν στο μεταξύ δεν προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, είτε στις χώρες αναχώρησης, είτε στις χώρες υποδοχής.

Την 1η Ιουλίου ανοίγουν τις πύλες τους και τα περιφερειακά αεροδρόμια προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού αλλά είναι σαφές ότι μοντέλα προβλέψεων των φετινών αφίξεων επηρεάζονται από την κατάσταση που βιώνει η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία εξαιτίας της πανδημίας.

Η TUI για την Ελλάδα

Το πρώτο και σημαντικότερο θετικό σήμα για τις ροές τουριστών προς την Ελλάδα εξέπεμψε ο μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδιών του κόσμου. Η ΤUI, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα, Γιώργου Δήμα, θα διοχετεύει από όλες σχεδόν τις αγορές-δεξαμενές, επισκέπτες στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου – αν δεν αλλάξει κάτι σε σχέση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό – ξεκινούν πτήσεις από Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και σταδιακά “ανοίγουν” και άλλες αγορές. Από 11 Ιουλίου αναμένονται και πτήσεις της TUI από την Αγγλία προς την Ελλάδα, ενώ τελευταία και πολύ σημαντική εξέλιξη είναι και το άνοιγμα των πτήσεων από την Σουηδία προς την Ελλάδα στις 2 Ιουλίου, πάντα με όχημα την TUI.

Ο κ. Δήμας, μιλώντας πάντα για την Ελλάδα, αναφέρει ότι αρχικά οι πτήσεις της TUI θα είναι λίγες σε σχέση με πέρυσι και οι πληρότητες χαμηλές. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι μπαίνουν κρατήσεις στα συστήματα της TUI για Ελλάδα και τα πράγματα είναι καλύτερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Ζάκυνθος είναι οι προορισμοί που παραδοσιακά θα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο των επισκεπτών της TUI, καθώς όπως τονίζει ο κ. Δήμας, αν και η TUI πετάει σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, τα μικρότερα νησιά για φέτος έχουν το μειονέκτημα ότι σε αυτά δεν έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία.

Κ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *