Ζάκυνθος

Από Δευτέρα επιστρέφει το πρωινό δρομολόγιο των 05:30 – και πάλι ταξίδια το Κάλβος

 Επανέρχεται από τη Δευτέρα το πρώτο πρωινό  ακτοπλοϊκό δρομολόγιο των 5.30 από Ζάκυνθο για  Κυλλήνη προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων του νησιού  που το τελευταίο διάστημα δεν εξυπηρετούνταν από τον υφιστάμενο προγραμματισμό και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν αυθημερόν εκτός Ζακύνθου.

Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Levante Ferries Γ. Πυλαρινό, η «κατάργηση» του δρομολογίου των 5.30 έγινε για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τον Σεπτέμβρη  κατά τη διάρκεια του οποίου  διαπιστώθηκε πως η κίνηση ήταν μεγαλύτερη στο δρομολόγιο των 7.45,  κυρίως από τουρίστες που αναχωρούσαν από τις διακοπές τους. 

Τώρα επανέρχεται και πάλι  το δρομολόγιο των 5.30 καθώς αποδεδειγμένα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους του νησιού. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Πρωτεύουσα αποτρέπουν πολλούς από τους ταξιδιώτες να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και επιλέγουν να ταξιδέψουν αυθημερόν.

Παραθέτοντας τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για την επιβατική κίνηση, ο κ. Πυλαρινός ανέφερε πως η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 65% , η κίνηση των Ι.Χ κατά 53% και κατά 40% τα φορτηγά.

«Ζούμε όλοι μια νέα εποχή που είναι πολύ δύσκολη για όλους. Ο μόνος μήνας που κάτι κινήθηκε ήταν ο Αύγουστος» ανέφερε ο κ. Πυλαρινός σημειώνοντας πως τα νέα δρομολόγια θα είναι στις  5.30, 14.00 και 18.30   από Ζάκυνθο για Κυλλήνη και 8.00,16.30 και 20.30    από Κυλλήνη για Ζάκυνθο.

«Με αυτή την μειωμένη κίνηση θα συνεχίσουμε με τρία δρομολόγια και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να τα αυξήσουμε αν υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και των τριών νησιών και θέλουμε να εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν καλύτερα» δήλωσε.

Τέλος ανακοίνωσε πως τα  Δευτέρα ξεκινούν τα δρομολόγια από το πλοίο Ανδρέας Κάλβος το οποίο θα αντικαταστήσει τα δρομολόγια του Mare Di Levante στην Κεφαλονιά, ώστε το Mare di Levante να καλύψει αποκλειστικά τα δρομολόγια της Ζακύνθου ενώ τόνισε πως παραμένει η έκπτωση επιστροφής για το εισιτήριο του Ι.,Χ. Ο κ. Πυλαρινός κάλεσε για ακόμη μια φορά το επιβατικό κοινό να προμηθεύεται εγκαίρως από τα εκδοτήρια αλλά και ηλεκτρονικά το εισιτήριο του για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και συνωστισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *