Ελλάδα

Απεβίωσε ο συμπατριώτης μας εφοπλιστής Σπύρος Μυλωνάς


Απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου στο Μανχάταν, σε ηλικία 94 ετών, ο Σπύρος Μυλωνάς, ένας από τους πιο γνωστούς και πλούσιους ομογενείς των τελευταίων δεκαετιών.


΄Ηταν ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Ionian Management Inc.


Ο αείμνηστος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο με τις δύο του αδελφές, Λίλι και Ρενέ.


Το 1953 ο νεαρός Σπύρος Μυλωνάς μετανάστευσε από την Ελλάδα στον Παναμά, όπου ίδρυσε μία ναυτιλιακή εταιρεία προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη και εργασθεί για την Εθνική Ναυτιλιακή Εταιρεία, την οποία είχε ιδρύσει ο συμπατριώτης του Ζακυνθινός Ιωάννη Θεοδωρακόπουλος.


Ο Σπύρος Μυλωνάς φιλοδόξησε να αποκτήσει τη δική του Ναυτιλιακή Εταιρεία την οποία ονόμασε Ionian Transport. Τα πρώτα χρόνια πέτυχε καθότι αγόρασε αμερικανικά πλοία τα οποία αμέσως ναύλωσε η αμερικανική κυβέρνηση για να μεταφέρουν πολεμοφόδια και στρατιώτες στο Βιετνάμ.


Εξελίχθηκε σε επιχειρηματία ολκής και επέκτεινε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στα ακίνητα, στα πετρελαιοειδή και ενεργειακά. Επιπροσθέτως ο αείμνηστος με το Ionian Management, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Navigator Gas, που ήταν μία ναυτιλιακή εταιρεία η οποία είχε στην κατοχή της έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μεσαίου μεγέθους πλοίων στον Κόσμο.


Ηταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της New York Shipping Cooperation, μέλος της Ηγεσίας των 100, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Atlantic Bank, ενώ είχε τιμηθεί με το μετάλλιο Ellis Island Medal. Καταλείπει τη σύζυγό του επί 21 χρόνια, Αντωνία Μυλωνά, τις κόρες του από προηγούμενο γάμο Σοφία και Κλαίρη Μυλωνά, τα εγγόνια του Αλεξάνδρα, Νικόλαο, Dingle και Ζωή Μυλωνά και τις θετές του κόρες Νικόλ και Κορίν Κότοβου και την αδελφή του Ρενέ Χορν στην Ελλάδα.


Το σκήνωμά του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Πέμπτη από τις 2 μέχρι τις 4 και από τις 6 έως τις 9 στο νεκροπομπείο Frank Cambrell στο Μανχάταν και η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Αγίας Τριάδος, την Παρασκευή στη 1:30.


(ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ.)

Ένα σχόλιο

  1. Ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.Δεν είμαι σίγουρος αν έχει προσφέρει φιλανθρωπικό έργο στην γεννέτειρα του,όπως άλλοι Έλληνες Εφοπλιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *