Ζάκυνθος

Απεργούν σήμερα τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου

Τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική – πανεργατική απεργία διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού μέσα στην πανδημία.

Η ανακοίνωση για τη σημερινή 24ωρη απεργία αναφέρει τα ακόλουθα:

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζονται, ακόμα και με τηλεργασία, να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία.

        Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, λέει πως «δεν είναι τώρα ώρα» για τους εργαζόμενους και το λαό να διεκδικούν και που αντί να πάρει έκτακτα μέτρα θωρακίζοντας το λαό και τη χώρα μας, την ίδια στιγμή «δεν βλέπει την ώρα» να  εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα και για να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Ετοιμάζει 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες, χτύπημα τη συνδικαλιστικής δράσης και λειτουργίας των σωματείων.

Όλα αυτά λοιπόν επιβεβαιώνουν: Τώρα είναι η ώρα, η φωνή των εργαζομένων, του λαού να ακουστεί δυνατά κάτω απ’ τις μάσκες! Τώρα είναι η ώρα τα αιτήματα για προστασία της υγείας και της ζωής του λαού να ακουστούν σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, χώρο Εκπαίδευσης και δομή Πρόνοιας. Στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, να νεκρώσει κάθε χώρος δουλειάς, να σταλεί δυνατά το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Η ατομική ευθύνη εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων και μικροεπαγγελματιών είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί στον αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα, αυτά που σήμερα έχουμε όλοι εμείς ανάγκη. 

Απαιτούμε:

 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλου του λαού. Τακτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σε σχολεία, σε νοσοκομεία και σε δομές φιλοξενίας. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες, κηδεμόνες ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων
 • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού  μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και η ΜΕΘ άμεσα με ιατρικό αι νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 • Να κλείσουν τώρα όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης. Η συμμετοχή της χώρας μας στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ είναι σε βάρος των λαών της περιοχής.
 • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. Προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορίες, τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, για τους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε συνθήκες αναστολής της εργασίας και στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-Εργασία”.
 • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής, την όποια προστασία είχε απομείνει στους εργαζόμενους μέσω της προσφυγής στο ΣΕΠΕ.
 • Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους, αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Όχι στο αίσχος του κατώτατου μισθού των 534€ και νέου υποκατώτατου μισθού των 200€. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751€.  Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούν σε συμμετοχή στην απεργία με αποφάσεις τους τα Α’ βάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα:

 • Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό Ν. Ζακύνθου
 • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου
 • Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου
 • Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος-  Παράρτημα Ζακύνθου
 • Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και  Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Ζακύνθου
 • Σωματείο Προσωπικού ΚΤΕΛ και Οδηγών Ν. Ζακύνθου
 • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *