Κοινωνία

Αντιρρήσεις για τα καρναβάλια εκφράζουν μέλη της επιτροπής Ειδικών για τον COVID

Να μην υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίασηκαι στη διασκέδαση αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ειδικοί εισηγήθηκαν τη διατήρηση της απαγόρευσης ορθίων.

Κατά τη συνεδρίαση, οι ειδικοί εισηγήθηκαν επίσης να μην αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 10%. Ως προς τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Απόκριες, η συζήτηση μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

Παρόλα αυτά η επιτροπή των ειδικών εισηγείται να μην πραγματοποιηθούν φέτος οργανωμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις  από τους Δήμους που να προκαλούν συνωστισμό σε δρόμους και πλατείες, ενώ όσα νυχτερινά καταστήματα λειτουργήσουν αυτό να γίνει με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για την εστίαση.

Η χρονική διάρκεια παράτασης των μέτρων, που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, είναι -τουλάχιστον- μία εβδομάδα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σε 19.618 ανέρχονται τα νέα κρούσματακορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 87 θάνατοι. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση ενός θανάτου που καταγράφηκε με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID-19.Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 515 ασθενείς. 

Από το σύνολο των 19.618 νέων κρουσμάτων, 49 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 47 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής εντοπίστηκαν 5.101 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 2.391. Στην Περιφερειακή Ενότητα  Ζακύνθου εντοπίστηκαν 94 κρούσματα.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *