Ζάκυνθος

Αντιπυρική ζώνη ζητούν οι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα

Με έγγραφο που έστειλαν στις τοπικές αρχές οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας ζητούν τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης για να μην κινδυνεύσει από πυρκαγιά το χωριό.

Το έγγραφο αναφέρει:  

Εκφράζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη βαθιά ανησυχία όλων των κατοίκων της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ζακύνθου, αναφερόμαστε στο σοβαρότατο ζήτημα της συντήρησης της υπάρχουσας αλλά εγκαταλελειμμένης αντιπυρικής ζώνης του χωριού μας, η οποία επιβάλλεται να τύχει της κατάλληλης φροντίδας απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς. ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης ή κινδύνου.

Η εν λόγω αντιπυρική ζώνη συνδέεται άμεσα με την περίπτωση της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, που έχει χαρακτηρισθεί, από το 1979, κτίσμα παραδοσιακό και διατηρητέο, άξιο να προστατευθεί από τυχόν μεγάλη ή και μικρή πυρκαγιά, με αξιοποίηση και χρήση του εκεί ευρισκόμενου κρούνου ύδρευσης.

Το πιο πάνω πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, με το ενδεχόμενο να ξεσπάσει φωτιά, ανά πάσα στιγμή, και όλοι οι υπεύθυνοι φορείς οφείλουν να επιληφθούν του θέματος αυτού, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην επέλθει ολική ή μερική καταστροφή, με αναζήτηση ευθυνών απ’ όλους. Ας μην έχουμε ακομη μια Αγία Μαύρα (του Μαχαιράδου) ή ένα άλλο Μάτι (Αττικής) με δεκάδες αθώους νεκρούς, όπως συνέβη πριν από χρόνια (χωρίς ευτυχώς θύματα), όταν κάηκε το δάσος και πολλά ελαιόδεντρα, ενώ εκκενώθηκαν και σπίτια.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, ώστε να προληφθεί το όποιο κακό, ελπίζουμε στις δικές σας αναγκαίες ενέργειες, το ταχύτερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *