Ζάκυνθος

Αντιδήμαρχος Ν. Σπίνος: Ολοκληρωμένη παρέμβαση στη στέγη του γυμναστηρίου

Για τα ζητήματα της εκπαίδευσης με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε στον –Ε- ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην επισκευή της στέγης του 2ου Γυμνασίου.

«Τα σχολεία  άνοιξαν τη Δευτέρα κι αυτό είναι σωστό κατά τη γνώμη μου. Ο έλεγχος που γίνεται τώρα στα παιδιά που είναι μέσα στις τάξεις δεν θα γινόταν  αν παρέμεναν στο σπίτι τους και ίσως το πρόβλημα να ήταν μεγαλύτερο.

Τώρα το θέμα αφορά τη διαχείριση των αναγκών που υπάρχουν από είδη ατομικής προστασίας αλλά και από το εντοπισμό θετικών κρουσμάτων. Δεν έχουμε έλλειψη και είναι εξασφαλισμένα τα μέσα που χρειαζόμαστε και ότι απαιτείται το παρέχουμε εμείς ως Δήμος και οι Διευθύνσεις των σχολείων.

Ο Δήμος έχει προμηθευτεί self test και θα πάρει και άλλα, η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια θα πάρει μερικές ακόμα χιλιάδες για να καλύψει όποια αυξημένη ανάγκη μπορεί να προκύψει. Δεν θα επιστρέψουμε σε καμία περίπτωση να υπάρχει έλλειψη» ανέφερε ο κ. Σπίνος.

Ερωτηθείς για την αποκατάσταση της στέγης στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου ο Αντιδήμαρχος είπε τα εξής:

“Είχαμε μία συνάντηση για το γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου και εξηγήσαμε πως υπάρχουν κάποιες  αντικειμενικές δυσκολίες για να δοθεί γρήγορη λύση. Καταλήξαμε σε αυτό που μας προτείνουν και οι μηχανικοί του Δήμου δηλαδή να γίνει στεγανοποίηση του χώρου με υλικά πολύ σύγχρονα που είναι πολύ ανθεκτικά και με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Εντός των ημερών θα γίνουν εργασίες και γι’ αυτό επειδή πρέπει να παραδοθεί και να ανοίξει το γυμναστήριο που παραμένει κλειστό.

Σε δεύτερο χρόνο θα κάνουμε μία μελέτη για να τοποθετηθεί στέγη, αν και αυτό θα το δούμε στην πορεία. Δεν πρέπει να γίνει βεβιασμένα γιατί η στέγη που υπήρχε ήταν απαράδεκτη.

Μια σωστή στέγη θα έχει μεγάλο βάρος 50 τόνους και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αντέχει το κτίριο αυτή την επιβάρυνση και χρειάζεται στατική μελέτη. Πρέπει να κάνουμε αυτό που ενδείκνυται. Οι μηχανικοί μας ενημερώνουν συνεχώς και γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε με τη στεγανοποίηση και μετά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Τα νερά πέφτουν μέσα στο κτίριο το οποίο έχει παλιές μονώσεις και η μία γινόταν πάνω στην άλλη χωρίς καθαρισμό, το κτίριο είχε παραμεληθεί, ενώ κάποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με λανθασμένο τρόπο. Τώρα πρέπει να δώσουμε λύση χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις και ακούγοντας τους ειδικούς, αλλιώς τα προβλήματα θα τα έχουμε μπροστά μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *