Ζάκυνθος

Άνω των 50.000 ευρώ οι παλιές οφειλές του Δήμου για μισθώματα – Έφεση από την Οικονομική Επιτροπή

Το ποσό των 50.000 ευρώ ξεπερνούν οι οφειλές του Δήμου Ζακύνθου  προς ιδιώτες για μισθώματα ακινήτων που στέγαζαν υπηρεσίες του Δήμου κατά το παρελθόν και το θέμα αυτό απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την αιτία  που οι πληρωμές των ενοικίων δε γίνονταν και   σήμερα ο Δήμος καλείται να καλύψει αυτά τα οικονομικά ανοίγματα του παρελθόντος.

Στην μια περίπτωση η οφειλή αφορά το ακίνητο στην πλατεία Δημοκρατίας στο οποίο στεγαζόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου. Η οφειλή έχει συσσωρευτεί για   ένα διάστημα 24μηνών και ανέρχεται στο ποσό των 28.800 ευρώ. Θυμίζουμε πως σήμερα η Φιλαρμονική στεγάζεται στο κτήριο που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου στην πλατεία Κάλβου και κατά το παρελθόν φιλοξενούσε τι ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

 Η δεύτερη περίπτωση είναι το ακίνητο που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε το ΚΕΠ του Δήμου Ζακύνθου στη διασταύρωση των οδών Φιλιτά και Γλάδστωνος  και σε αυτή την περίπτωση η οφειλή ανέρχεται σε 25.000 ευρώ και αφορά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019. Όπως είναι ήδη γνωστό η λειτουργία του συγκεκριμένου ΚΕΠ έχει καταργηθεί και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σήμερα έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΠ στο ισόγειο του Ξενία, όπου παρεμπιπτόντως υπάρχει πολύ μεγάλος συνωστισμός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή από την νομική σύμβουλο του Δήμου Σ. Φωτοπούλου για τις συγκεκριμένες υποθέσεις υπάρχουν πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους ιδιοκτήτες και η απόφαση που έπρεπε να ληφθεί ήταν αν θα γίνει  έφεση από την πλευρά του Δήμου. Η απόφαση που πήρε η Οικονομική Επιτροπή ήταν για την άσκηση έφεσης και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

Το θέμα των μισθωμάτων που τέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, εκτός από το ζήτημα των οφειλών που συσσωρεύονται για το Δήμο αναδεικνύει και ένα ακόμη πιο σοβαρό θέμα, αυτό της στέγασης των δημόσιων και δημοτικών ακινήτων σε ιδιωτικά ακίνητα την στιγμή που και στο νησί μας υπάρχουν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *