Κοινωνία

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Περιοδεία στο Ιόνιο και επίσκεψη στη Ζάκυνθο το επόμενο διάστημα

Η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στον –Ε-

Περιοδεία στο Ιόνιο και επίσκεψη στη Ζάκυνθο περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στον –Ε- σε συνέντευξη που παραχώρησε και στην οποία αναφέρθηκε στον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα.

Για το φετινό καλοκαίρι, η κ. Ασημακοπούλου είπε ότι δεν θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα, καθώς θα υποδεχτούμε πολύ λιγότερους τουρίστες, και μας παρουσίασε την εικόνα που έχουν για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πραγματικά, υπάρχει μια πολύ καλή εικόνα για την Ελλάδα από πλευράς ασφάλειας σαν τουριστικός προορισμός λόγω της πετυχημένης διαχείρισης που έγινε στο υγειονομικό επίπεδο».

Για τα λειτουργικά κόστη που απαιτούνται για το άνοιγμα των μεγάλων τουριστικών μονάδων και την εύνοια από την κατάσταση των μικρότερων, πιο οικογενειακών καταλυμάτων, η ευρωβουλευτής είπε: «Μέσα από τους ευρωπαϊκούς κανόνες έχουμε προσπαθήσει να μην τις δυσκολέψουμε. Δηλαδή, αν βάλεις υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν, τα οποία απαιτούν μεγάλες οικονομικές επενδύσεις που είναι δυσβάσταχτες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε θα κάνεις κακό και στις μικρές».

Η κ. Ασημακοπούλου εξέφρασε το έντονο αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας που νιώθει το τελευταίο διάστημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς όλοι θαυμάζουν την Ελλάδα για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση.

Ερώτηση για τη στήριξη των οινοπαραγωγών

Πρόσφατα μαζί με άλλους ευωβουλευτές η κ. Ασημακοπούλου κατέθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την ανάγκη στήριξης των οινοπαραγωγών που πλήττονται από την πανδημία.

Η παύση των δραστηριοτήτων στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, έχει περιορίσει κατακόρυφα τη ζήτηση του κρασιού, ενώ οι εξαγωγές έχουν πρακτικά μηδενιστεί με αποτέλεσμα τα οινοποιεία να αδυνατούν να διαθέσουν την παραγωγή τους και να συγκεντρώνονται αποθέματα κρασιού και άλλων αλκοολούχων ποτών.

Στόχος της ερώτησης που υπεβλήθη είναι η επιπρόσθετη στήριξη του προγράμματος που υπάρχει για τους οινοπαραγωγούς, δηλαδή αφορά μια σειρά από έκτακτα και τακτικά μέτρα, προκειμένου να τα αντεπεξέλθει ο κλάδος της οινοποιίας. Όπως μας ενημέρωσε η κ. Ασημακοπούλου έλαβαν μια πρόταση από την επιτροπή στην οποία βρίσκεται και ο κ. Κεφαλογιάννης, ωστόσο δεν την δέχτηκαν και ζήτησαν μια καλύτερη πρόταση. Πράγματι, τους πρότειναν μια άλλη πρόταση που και αυτή επιδέχεται βελτιώσεις σύμφωνα με την ευρωβουλευτή που είπε: «Έφεραν μια καλύτερη πρόταση την δεύτερη φορά. Καταλαβαίνετε ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα υπάρχουν παράπονα και πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, αλλά θέλω να πιστεύω ότι με τους ισχυρισμούς μας βοηθήσαμε την κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *