Ζάκυνθος

ΑΝΑΣΑ: Αρνείται την συζήτηση για την υγεία η Περιφερειάρχης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης (ΑΝΑΣΑ) στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σαββάτο  29 και 30 Ιανουαρίου,ασκεί κριτική στην πλειοψηφία για το θέμα της Υγείας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  .

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δύο παρατάξεις, η ΑΝΑΣΑ και η ΛΑΣΥ, ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα της Δημόσιας Υγείας και οι σοβαρές του δυσλειτουργίες και ελλείψεις ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο της πανδημίας covid-19.

Η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη, δεν εκτίμησε την σοβαρότητα του θέματος και αρνήθηκε την συζήτηση με πρόσχημα ότι δεν είναι επείγον!

Η αλήθεια είναι ότι η περιφερειακή αρχή φοβήθηκε την συζήτηση γνωρίζοντας την δεινή θέση που βρίσκεται η παροχή της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά και προσπαθώντας να αποφύγει την ανάληψη της ευθύνης τόσο για την ίδια όσο και για την ομογάλακτή της κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν έχει απαντήσεις η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:

1.             Για την άθλια εικόνα των περισσότερων Κέντρων Υγείας.

2.             Για την αποτυχία να εντάξει στο ΕΣΠΑ την συνολική τους αναβάθμιση.

3.             Για το κλείσιμο του ΙΚΚ (ΠΙΚΠΑ) και την αποστέρηση της ελάχιστης περίθαλψης σε μη προνομιούχους  και σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

4.             Για το εγκληματικό σταμάτημα της λειτουργίας του Ακτίου ως διακομιστική βάση του ΕΚΑΒ.

5.             Για το γεγονός ότι οι υπηρετούντες γιατροί εξακολουθούν να μην καλύπτουν ούτε το 50% των οργανικών θέσεων και ανάλογα το νοσηλευτικό προσωπικό.

6.             Για την κακή κτιριακή υποδομή στα νοσοκομειακά κτίρια της Κέρκυρας, του Αργοστολίου και του Ληξουρίου.

7.             Για την συνέχιση της μη λειτουργίας των ΜΕΘ στο Αργοστόλι και την Λευκάδα.

8.             Για την μη προώθηση των θεσμικών μέτρων (ΥΠΕ Ιονίων Νήσων, ασυρματικά Κέντρα και τομείς ΕΚΑΒ).

9.             Για την προώθηση των ιδιωτών στην διασωστική λειτουργία με ασθενοφόρα.

10.           Για την ένταση του αυταρχισμού των διοικήσεων των νοσοκομείων προκειμένου να επιβάλλουν υπερεργασία και σιωπή.

Και ο κατάλογος δεν  έχει   τέλος.

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει να απαιτεί μαζί με τους πολίτες όλο και καλύτερες συνθήκες για την λειτουργία του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει να συμπράττει με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους επιστημονικούς φορείς στον χώρο της υγείας στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες τους, όπως έπραξε με επιτυχία τόσο στην περίπτωση του δίκαιου αιτήματος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Κέρκυρας για ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ ζώνη για άγονες και προβληματικές περιοχές όσο και στην περίπτωση του επίσης δίκαιου αιτήματος του σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας για σταμάτημα των διώξεων και του αυταρχισμού σε βάρος εργαζομένων και μάλιστα συνδικαλιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *