Quantcast

Γνώμες

Άναρθρες αυτοδιοικητικές κραυγές

Η αυτοδιοίκηση, ή τοπική διοίκηση, όπως αποκαλείται μερικές φορές, είναι ένας θεσμός που  πρέπει να βρίσκεται κοντά στους δημότες και να παίρνει αποφάσεις σε όφελός τους. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε  γιατί διατυπώθηκαν τόσα πολλά στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που μόνο όσοι το παρακολούθησαν και έχουν πολιτικό αισθητήριο, μπορούν να αντιληφθούν την κοντόφθαλμη τακτική και την αναπηρική πολιτική που έχουν υιοθετήσει ορισμένοι και –δυστυχώς- δεν είναι λίγοι….

Η κριτική ασκείται σε όλες τις πτέρυγες και τις κατευθύνσεις γιατί από τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων σε αυτό το όργανο, μπορούμε να αντιληφθούμε ποιός είναι ο απώτερος σκοπός των λεγομένων τους κι αν το κριτήριό τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού μας.

Από την παραχώρηση των παραλιών μέχρι τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και από τη χρεοκοπία μιας δημοτικής επιχείρησης μέχρι την εικόνα των πολιτιστικών χώρων, ακούσαμε άναρθρες κραυγές και  μάλιστα  στεντόρειες.  Η αδυναμία να υπάρξει μια καλή και ευπρεπής εικόνα σε ένα συλλογικό όργανο όπως το δημοτικό συμβούλιο, ήταν εμφανής και για τον πιο  άσχετο συνδημότη μας που δεν έχει δει ποτέ από κοντά μια τέτοια συνεδρίαση!

Όμως επ’ αυτού  οι ευθύνες δεν είναι μονόπλευρες και πρέπει να το αντιληφθούν άπαντες για να προσαρμόσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους.

 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ

  • Δεν γίνεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να παρεμβαίνουν πολίτες με προσωπικά ερωτήματα να φωνάζουν και να απειλούν.
    Υπάρχει διαδικασία για τα αιτήματα των πολιτών που προβλέπεται απο τον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *