Ζάκυνθος

Aνάγκη Αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων – Mελέτη για όλο το νησί από το Δήμο

Η έγκριση έργων που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία και πιο συγκεκριμένα τον καθαρισμό τράφων στις Δημοτικές Ενότητες απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης και εκεί ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τον σχεδιασμό του Δήμου για πιο σοβαρές παρεμβάσεις σε περιοχές που παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα και είναι η Πόλη και χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων.

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις ανέδειξαν σοβαρά προβλήματα που ακόμη δεν έχουν λυθεί στις περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου και πέρα από τα προβλήματα  που αφορούν τους καθαρισμούς τράφων και φρεατίων που δεν είχαν γίνει επί μακρόν με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μην έχουν διέξοδο προς  τη θάλασσα, υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερης κλίμακας έργα όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας όπου μεγάλος όγκος νερού έρχεται από την Μπόχαλη.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης  ανακοίνωσε τον σχεδιασμό του  Δήμου κάνοντας γνωστό πως ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα έκανε μια σειρά από αυτοψίες σε περιοχές που πάσχουν, μαζί με τους Αντιδημάρχους και μηχανικούς του Δήμου.

«Είναι λάθος ότι το πρόβλημα οφείλεται στην ανεπάρκεια των φρεατίων και των δικτύων όμβριων» ανέφερε ο Δήμαρχος και έκανε γνωστό πως από τις μελέτες που έχουν συνταχθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για όλες τις δημοτικές ενότητες, θα προχωρήσουν μόνο αυτές για τις Δημοτικές Ενότητες Αρτεμισίων και Λαγανά.

«Οι τελευταίες βροχές ήταν η αφορμή να δούμε από πού προέρχονται οι πλημμύρες στη Ζάκυνθο και ήταν λάθος να θεωρούμε πως υπάρχει μόνο ανεπάρκεια στο σύστημα όμβριων της Πόλης. Στην Πόλη τα νερά κατεβαίνουν σε μεγάλους όγκους από την Μπόχαλη και προβλήματα υπάρχουν και στην Αγία Τριάδα, αλλά και στην περιοχή του Σέλληνα. Εντοπίσαμε τα σημεία που έχουν πρόβλημα, κάναμε έλεγχο με τις υπηρεσίες μας και σχεδιάζουμε αντιπλημμυρικά έργα που θα εξυπηρετούν την Πόλη» ανέφερε ο Δήμαρχος, σημείωσε πως στη Δημοτική Ενότητα Λαγανά θα γίνει το έργο του καθαρισμού όπως και στα Αρτεμίσια, αλλά στις άλλες περιοχής θα γίνουν πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος είπε πως η μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων θα γίνει ολοκληρωμένα  από την Τεχνική Υπηρεσία και θα έρθει προς έγκριση τις επόμενες ημέρες.

Οι καθαρισμοί για το Λαγανά και τα Αρτεμίσια θα γίνουν με χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου που αφορά τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας

Κριτική στη δημοτική αρχή για καθυστερήσεις στον σχεδιασμό έγινε από το δημοτικό σύμβουλο Σ. Καρακά, ο οποίος απευθυνόμενος στο Δήμαρχο ανέφερε πως το καλοκαίρι πέρασε αναξιοποίητο και χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση.

«Έχετε αποκλειστική ευθύνη για ό,τι γίνει στην Αγία Τριάδα και στην περιοχή της περιβόλας του Λέτζερη γιατί σας είχαμε προειδοποιήσει πως υπάρχει πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρακάς, ενώ ερωτήματα για τις παρεμβάσεις που αν και σχεδιάστηκαν, δεν έγιναν στο Βανάτο έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Α. Μαρινάκης.  Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικότερα στο έργο της  κατασκευής τοιχίου κοντά στο Δημαρχείο της Δ.Ε Αρκαδίων και ο Δήμαρχος απάντησε πως και αυτό το έργο θα ενταχθεί στην μελέτη για όλη την περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *