Ζάκυνθος

Αν. Πλέσσας: Ολοκληρώνονται τα έργα στον τραπεζοειδή που έπαθε ζημιές από το σεισμό του 2018

Το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ο τραπεζοειδής του λιμανιού ως χώρος στάθμευσης εξετάζεται από το Λιμενικό ταμείο και ο Πρόεδρος του φορέα Αναστάσιος Πλέσσας δήλωσε στον –Ε- ότι υπάρχει περίπτωση να μπει ένα μικρό λεωφορείο για να μεταφέρει επιβάτες στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα για τα έργα στον τραπεζοειδή που αφορούν την αποκατάσταση από το σεισμό του 2018, o κ. Πλέσσας  είπε πως  βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους και έχει γίνει το 80%.

«Εκείνο που μένει είναι η τελική στρώση και έχει γίνει η ανοδομή. Το συνεργείο που δουλεύει αναμένεται να έλθει το επόμενο διάστημα.

Προετοιμασίες για την τουριστική περίοδο και εξασφάλιση νερού και καθαριότητας για τα γιωτ

Ο χώρος θα δοθεί για στάθμευση και ίσως ελεγχόμενη με αντάλλαγμα και σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μπει ένα μικρό λεωφορείο για να μεταβαίνει το κοινό στο κέντρο της πόλης.

Στην ’άλλη πλευρά του λιμανιού έχει γίνει η καθαίρεση των αψίδων στον εγκάρσιο μώλο και θα γίνει πλήρης αποκατάσταση του χώρου» είπε ο κ. Πλέσσας.

Για την γενικότερη εικόνα του νησιού τώρα που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, ο Πρόεδρος είπε: «Η Ζάκυνθος είναι κόσμημα για τη χώρα μας αλλά υπάρχει εγκατάλειψη στο οδικό δίκτυο και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα το καλοκαίρι. Εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ομαλότητας και καλής διαχείρισης της κυκλοφορίας, ενόψει της τουριστικής περιόδου γιατί ξέρουμε το φορτίο που θα έχουμε το καλοκαίρι. Αν λοιπόν έχουμε και φθαρμένα οδοστρώματα φανταστείτε τη δυσφήμιση που θα υποστούμε.  Το νησί μας θα έπρεπε να έχει καλύτερο συγκοινωνιακό δίκτυο και φαρδύτερους δρόμους, όμως έχει μείνει πίσω. Θέλουμε ανθρώπους που να αγαπάνε τον τόπο γιατί η Ζάκυνθος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Γιατί η ιδιωτική πρωτοβουλία βάζει στόχους και τους υλοποιεί και οι δημόσιοι άρχοντες που ψηφίζονται από το λαό δεν μπορούν  να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων; Η ευθύνη είναι βαριά. Ο τόπος μας έχει χάσει κονδύλια και χρηματοδοτήσεις.

Οι δρόμοι της πόλης σε τι κατάσταση βρίσκονται; Αφήστε που είναι εργοτάξιο… Γιατί τα έργα πρέπει να ξεκινούν την άνοιξη και όχι το φθινόπωρο» ανέφερε ο κ. Πλέσσας.

Το λιμάνι

Αναφορικά με τις ευθύνες του Λιμενικού ταμείου ο κ. Πλέσσας ενημέρωσε για την εξασφάλιση νερού και φωτισμού, αλλά και καθαριότητας  και είπε: «Εγώ κάθε χρόνο μεριμνώ στο Λιμενικό ταμείο να υπάρχει ευταξία και καθαριότητα. Από τα πρώτα με τα οποία ασχολήθηκα ήταν η απομάκρυνση των σκουπιδιών από το παραλιακό μέτωπο. Με ενδιαφέρει η καθαριότητα, όχι μόνο στα παρτέρια και στους δρόμους αλλά παντού, να μην υπάρχουν σκουπίδια και να έχουμε δύο βάρδιες εργαζομένων στον τομέα αυτό. Εγώ έχω την ιδιωτική εταιρεία για την καθαριότητα αλλά και καλή συνεργασία με τον κ. Τουρκάκη.

Η δεύτερη μέριμνα που είχα για το λιμάνι  είναι να υπάρχει νερό και μετά τις διαρροές λόγω της παλαιότητας της δικτύου ύδρευσης μπήκε σε προτεραιότητα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και τελείωσαν οι εργασίες. Θεωρώ πως δεν υπάρχουν διαρροές, ειδικά προς το τμήμα που βρίσκεται στο πόρτο στον Αγ. Νικόλαο. Επίσης ασφαλίστηκαν όλα τα σημεία ελέγχου του νερού για να μην έχουμε παρερμηνείες και έγιναν έλεγχοι σε ορισμένα σημεία για τυχόν παράνομες συνδέσεις. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

 Η ποιότητα του νερού που δίνεται στα κότερα είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ο Πρόεδρος είπε: «Θέλουμε να υπάρχει πρόσβαση στα γιωτ και τροφοδοσία σε νερό και ρεύμα. Τώρα προχωράει από το Λιμενικό ταμείο ένα πρόγραμμα 100 χιλιάδων ευρώ από το ΠΔΕ για αναβάθμιση της τάσης του ρεύματος στο λιμάνι για να μπορούμε να καλύψουμε και πιο μεγάλα σκάφη, δηλαδή να έχουμε αυξημένες υπηρεσίες.

Την επόμενη χρονιά θα γίνει προσπάθεια για να έχουμε καλύτερη ποιότητα νερού. Με κάποια φίλτρα ίσως τα καταφέρουμε υα οποία έχει εγκαταστήσει ο υδραυλικός μας γιατί επιβαρύνουμε τα μηχανήματα (ΠΙΛΑΡ) με το νερό που έρχεται από το δίκτυο και από τις γεωτρήσεις στο Κερί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *