Quantcast

Γνώμες

ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

Λίγες ημέρες και ώρες πριν ολοκληρώσει τον κύκλο του το 2020, είναι κατάλληλη η στιγμή για να κάνουμε ο καθένας τον απολογισμό του σε σχέση μετα όσα προσδοκούσαμε, όταν ξεκίνησε η χρονιά και τα όσα γνωρίσαμε στην διάρκειά της. 

Χωρίς αμφιβολία φυσούσε άνεμος αισιοδοξίας πριν από 12 μήνες, όταν αφήναμε πίσω μας τα θλιβερά μνημόνια της χρεωκοπίας αλλά  κανείς δεν περίμενε να μας βρει στο δρόμο, η κατάρα της πανδημίας. 

Κανείς δεν περίμενε, ακόμα κι όταν έφταναν τα πρώτα μηνύματα από τις επαρχίες της Κίνας, ότι πολύ γρήγορα η πανδημία θα κάλυπτε όλο τον πλανήτη και θα κατέγραφε τόσα πολλά θύματα και κρούσματα.  

Ούτε πιστεύαμε ότι θα “κουραζόταν” τόσο πολύ η επιστήμη να βρεί το εμβόλιο της αποτροπής και ότι 12 μήνες μετά δεν θα είχε βρεθεί το φάρμακο της θεραπείας. 

Πολύ δε περισσότερο δεν περιμέναμε ότι η πανδημία θα ασκούσε τόσο μεγάλη επιβράδυνση στους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η κάθε οικονομία.

΄Ολα αυτά λοιπόν μας βρήκαν στο δρόμο.

 Και δεν θυμόμαστε προηγούμενο ανάλογο στην ιστορία. 

Ακόμα και η τραγωδία της Αids που άφησε 1.5 εκ. νεκρούς σε δύο δεκαετίες, αντιμετωπίστηκε δραστικά, δίχως παρενέργειες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. 

Ωστόσο τα πράγματα λαμβάνουν πλέον άλλη τροπή με τον πρώτο – σε παγκόσμια κλίμακα –  εμβολιασμό να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Αν όλα πάνε καλά, όπως ευχόμαστε και ελπίζουμε και εφόσον διαπιστώσουμε ταχύτατο περιορισμό στη δράση της πανδημίας, έχουμε να περιμένουμε κάτι το εντυπωσιακά θετικό.  

Την επιστροφή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στον κανονικό τρόπο ζωής και στην ταχύτατη ενίσχυση της ζήτησης σε προϊόντα και υπηρεσίες που στερήθηκαν οι άνθρωποι, για ένα σχεδόν χρόνο.

Με 82 εκ. κρούσματα και 1.8 εκ. θύματα παγκοσμίως, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ανθρωπότητα αφήνει πίσω της τα “ερείπια” ενός μεγάλου πολέμου. 

Πάνω στις στάχτες αυτού του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμεθα όλοι να λάβουμε μέρος. Ενεργά, δυναμικά και αισιόδοξα!

Ζάκυνθος 29/12/2020

Φ.Σ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *