Γνώμες

ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως ένας χρόνος σκληρών δοκιμασιών και προκλήσεων για τη χώρα μας, που ακόμα δεν γνωρίζουμε που θα μας οδηγήσουν.

Αυτό που ο κάθε εχέφρων πολίτης αντιλαμβάνεται είναι ότι πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών της χώρας και ότι πρέπει να βλέπουμε τα προσωπικά μας ζητήματα, μέσα στο πλαίσιο του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος.

Από τον περασμένο χρόνο ξέραμε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία οδηγούνται σε πλήρη ρήξη και αυτό, αν γίνει αιτία να διαδραματιστούν στρατιωτικά επεισόδια, θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία στην πορεία της χώρας, μετά από πολλές δεκαετίες.

Η κυβέρνηση δείχνει εξαιρετική πυγμή και το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, ευτυχώς, δείχνει να είναι απόλυτα αρραγές.

Όμως παρά τις διπλωματικές διεργασίες των τελευταίων ωρών οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί και οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης ετοιμότητας.

Έφεδροι έχουν ανακληθεί και η οριογραμμή από τον Έβρο έως το Καστελόριζο βρίσκεται υπό την ευθύνη χιλιάδων ανδρών των ειδικών δυνάμεων. To μεγάλο στοίχημα είναι ο συνδυασμός αποτελεσματικής άμυνας και επιθετικής εξωτερικής πολιτικής. Και στα δύο απαιτούνται πολλά πράγματα που δεν έγιναν στο παρελθόν. Αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσει η χώρα και σε αυτό πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *