Κοινωνία

Αλ. Αλεξάκης: Η αγορά στο Ντουμπάϊ μπορεί να προσδώσει κάτι επιπλέον στα Ιόνια

Θέματα τουριστικής προβολής και αφίξεων για το 2022 ανέπτυξε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλ. Αλεξάκης ο οποίος με δηλώσεις του στον –Ε- αναφέρθηκε στην καλή πορεία που δείχνει ότι θα έχει ο τουρισμός αυτή τη σεζόν. Επιπλέον μίλησε για το ταξίδι που έγινε στο Ντουμπάι με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής και είπε ότι αυτή η αγορά μπορεί να προσφέρει κάποια πράγματα επιπλέον, αλλά ορισμένοι το παρανόησαν.

Για τις ημέρες του Πάσχα ο κ. Αλεξάκης είπε: «Είχαμε επιστροφή στην κανονικότητα από τις ημέρες του Πάσχα κι ελπίζουμε πως το ίδιο θα γίνει και το καλοκαίρι.

Οι επαφές με τους πράκτορες δείχνουν μεγάλη αισιοδοξία και οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει με συνεχόμενη ροή. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ κοντά στο 2019 και ίσως να είναι ισάξια με το 2019 η φετινή χρονιά».

Για την ακρίβεια ο κ. Αλεξάκης είπε ότι «είναι πολύ σοβαρό θέμα και την ίδια στιγμή που οι τιμές ανεβαίνουν, οι επιχειρηματίες έχουν σταθερά συμβόλαια γιατί έχουν γίνει από την προηγούμενη σεζόν. Θα υπάρξει πρόβλημα στο πορτοφόλι και στο ταμείο του κάθε επαγγελματία. Όμως έτσι λειτουργεί η αγορά και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο εκτός από πίεση στην κυβέρνηση για να υπάρξουν ελαφρυντικά μέτρα. Όλα έχουν ακριβύνει και οι τιμές στα καταλύματα  είναι αυτές που ίσχυσαν την προηγούμενη χρονιά. Θα χρειαστούμε μία επιπλέον βοήθεια αλλά η σεζόν θα είναι καλή.

Οι εποχικές επιχειρήσεις καλούνται να καλύψουν υποχρεώσεις που δεν καλύπτονται σε 6 μήνες και γι’ αυτό χρειάζονται επιπλέον κυβερνητικά μέτρα υποστήριξης».

Η διαφήμιση

Για τη διαφημιστική προβολή ο κ. Αλεξάκης είπε ότι φέτος γίνεται μία στοχευμένη και εξειδικευμένη καμπάνια από την πλευρά της Περιφέρειας. «Το ένα σκέλος αφορά  την τόνωση της αγοράς για Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κέρκυρα που έχουν μία εξάρτηση από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύντομα θα βγει και η καμπάνια  που ετοιμάζουμε με τη  jet2 και τη Ryan air. Όλα αυτά θα βοηθήσουν τη σεζόν φέτος» εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης που είναι υπεύθυνος για θέματα επιχειρηματικότητας.

Το Ντουμπάι

Για το άνοιγμα που έγινε στο Ντουμπάι ο κ. Αλεξάκης είπε ότι η Περιφέρεια συμμετείχε στην έκθεση σε μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται και είναι πολυεπίπεδη.

«Πήγαμε στην έκθεση και ίσως κάποιοι το παρανόησαν, ή το χλεύασαν ή δεν το κατάλαβαν, γιατί δεν απευθυνόμαστε στους κατοίκους εκεί αλλά σε υψηλόμισθους εργαζόμενους που ζουν εκεί. Έχουμε δράσεις στο Ντουμπάι και άνοιξε μία σοβαρή συζήτηση με την αεροπορική εταιρεία Flydubai. Η Fraport είναι σε συνεννόηση με την Flydubai για να ξεκινήσουν πτήσεις από το Ντουμπάι προς τα νησιά μας. Η αγορά αυτή μπορεί να προσδώσει κάτι επιπλέον κι αν κάποιος κάνει έρευνα στην τουριστική αγορά σε Μύκονο και Σαντορίνη θα δει αν έχουμε τόνωση από όλα αυτά. Η αεροπορική σύνδεση των νησιών μας με το Ντουμπάι εξετάζεται και από την πολιτιστική σκοπιά για να αναπτύξουμε και άλλα πράγματα στο μέλλον» είπε ο κ. Αλ. Αλεξάκης.

Ένα σχόλιο

  1. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.Έχουμε “ψηθεί” απο τους Καταριανούς!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *