Quantcast

Γνώμες

Ακρότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η απόπειρα (που ήταν η δεύτερη κατά σειρά) να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο απέτυχε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αν και ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι οι γενικότερες πολιτικές συμπεριφορές και η εν γένει αυτοδιοικητική επιχειρηματολογία.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέα πρόσκληση για συνεδρίαση και νέα προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι εκλεκτοί του λαού της Ζακύνθου για να λάβουν αποφάσεις.

Όμως οι φωνές που ακούγονταν χθες από τον όροφο στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι αιρετοί, για να συμμετέχουν στην – μέσω τηλεδιάσκεψης – συνεδρίαση, δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία του θεσμού στον τόπο μας.

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που ασκούμε κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει το πολιτικό όργανο στα μάτια των δημοτών, εκείνο που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι δεν γίνεται από τους ίδιους τους εκλεγμένους προσπάθεια να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους, ώστε να μην ακούγονται από την κοινή γνώμη χαρακτηρισμοί που δεν μας τιμούν συνολικά ως τοπική κοινωνία.

Ακόμα και οι επισκέπτες που χθες ανέβηκαν τις σκάλες του Δημαρχείου έμειναν με την απορία ποιος και γιατί μπορούσε να φωνάζει σε ένα δημόσιο κτίριο… Φανταστείτε τι θα έλεγαν αν γνώριζαν ότι οι υψηλόφωνοι διάλογοι αφορούσαν τους ανθρώπους που αποφασίζουν για τις τύχες μας…

Α.Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *