Κοινωνία

Αικατερίνη Μοθωναίου: Αυτοψία στο έργο συντήρησης – αναβάθμισης επαρχιακού οδικού δικτύου νότιας Ζακύνθου

Αυτοψία στις θέσεις εκτέλεσης του έργου “Εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης επαρχιακού οδικού δικτύου Νότιας Ζακύνθου 2021-2022” ποσού ύψους 1.100.000 ευρώ (846.974,56 ευρώ με την έκπτωση 23,11%) πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ζακύνθου και μηχανικών της αναδόχου εταιρείας “Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε.”.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει την εφαρμογή νέου ασφαλτοτάπητα (ασφαλτοστρώσεις) της Επαρχιακής Οδού Ζακύνθου-Βασιλικού α) από τον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπη έως την θέση “Βυζαντίδα” και β) από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Αργασίου έως την 1η γέφυρα του Βασιλικού.

Επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίου επί της Επαρχιακή Οδού Ζακύνθου-Καλαμακίου από την συμβολή της με την Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου-Βασιλικού έως και την Παναγούλα στην θέση “Μετόχι Αγίου Διονυσίου”.

Διαπιστώθηκε ότι για την υλοποίηση των ανωτέρω προβλεπόμενων ασφαλτοστρώσεων απαιτείται η πρότερη εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης των φρεατίων του δικτύου αποχέτευσης που είναι εγκατεστημένα επί της Ε.Ο. Ζακύνθου Βασιλικού.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο του Αργασίου συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Αικατερίνης Μοθωναίου και του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Δημήτρη Γιαννούλη με τα στελέχη της ΔΕΥΑΖ Χριστίνα Λαγοδήμου, Ιουστίνη Μούσουρα και Σωτήρη Νικολούτσο.

Είμαστε έτοιμοι στα τέλη Μαρτίου να ξεκινήσει το έργο εφαρμογής νέου ασφαλτοτάπητα από τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη μέχρι την 1η γέφυρα του Βασιλικού να βάλουμε καινούργιο ασφαλτοτάπητα. Έχουμε να δούμε νέα άσφαλτο στο Αργάσι τα τελευταία 35 χρόνια και θα ολοκληρωθεί η εργασία πολύ γρήγορα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στα φρεάτια. Ζητήσαμε τη βοήθεια της ΔΕΥΑΖ για την αντικατάσταση των φρεατίων ώστε να μην έχουμε αστοχίες στο έργο. Πήραμε τη δέσμευση από τα στελέχη της ΔΕΥΑΖ ότι θα το προωθήσουν και θα κάνουν μια κοστολόγηση για το τι χρειάζεται, να το εγκρίνει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ και ο Πρόεδρός της, που είναι ο κ. Δήμαρχος. Θέλω να ζητήσω από τη Δημοτική Αρχή άμεσα να γίνει η αντικατάσταση των φρεατίων, ώστε να πέσει ο ασφαλοτάπητας. Eίμαστε έτοιμοι πριν τον Απρίλη για να βρει η τουριστική σεζόν το Αργάσι με νέο δρόμο. Εάν αυτό δεν προχωρήσει τώρα, το έργο θα γίνει μετά τον Σεπτέμβρη, όταν ολοκληρώσει η ΔΕΥΑΖ. Παρακαλώ τη Δημοτική Αρχή να συνεργαστούμε, ώστε να γίνει η αντικατάσταση των φρεατίων και να κάνουμε αυτό το έργο” δήλωσε ηΑντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *