Ζάκυνθος

Άγριος καυγάς για τους ναυαγοσώστες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Θέμα οξύτατης αντιπαράθεσης έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η έλλειψη ναυαγοσωστών από τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και το θερμόμετρο ανέβηκε από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις απαντήσεις της πλειοψηφίας.

Αν και πρόκειται για ένα γνωστό πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια στο νησί μας, για το οποίο όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές πλήρωναν πρόστιμα που τους επέβαλε το Λιμεναρχείο, φέτος προστέθηκε στην αντιπαράθεση το θέμα των πνιγμένων τουριστών.

Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν το Δήμαρχο ότι δεν έχει σχέδιο και οργάνωση για τις παραλίες και του είπαν ότι ήδη έχουμε δύο νεκρούς.

Ο Δήμαρχος  απάντησε ότι έστειλε τοπογράφο και ειδικά συνεργεία για να μετρήσουν τις ακτές και να δουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που χρειάζονται. Ακόμα ανέφερε πως το υπουργείο σκέφτεται να μειώσει τα πρόστιμα και να κάνει ελαφρύνσεις στους Δήμους, μετά από πρόταση που κατέθεσε η ΚΕΔΕ η οποία γνωρίζει σε βάθος το πρόβλημα, ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές. Ακόμα ο Δήμαρχος ανέφερε πως στο νησί μας είχαμε πνιγμένο σε πισίνα ξενοδοχείου, κάτι που δείχνει την έλλειψη που υπάρχει σε ναυαγοσώστες.

«Μέσα στην πανδημία το πρώτο μέλημά μας δεν ήταν οι ναυαγοσώστες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρετάκης και ακολούθως οι Αντιδήμαρχοι πήραν το λόγο και είπαν ότι έχουν γίνει προσπάθειες για να βρεθούν ναυαγοσώστες, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *