Κοινωνία

Αγρ. Συνεταιρισμός: Αναγκαίο το “ξεκαθάρισμα” των καλλιεργειών πριν την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

Δεύτερος γύρος πληρωμών για την συνδεδεμένη επιδότηση

Μια αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αφορούν την συνδεδεμένη επιδότηση για τη σταφίδα αλλά και την καταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών έγινε μεταξύ άλλων από τα στελέχη του ΕΑΣΖ προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο πρώην Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου Διονύσης Βερτζάγιας μίλησε στο ραδιόφωνο του -Ε- για τις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα συζητήθηκαν με τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το θέμα των επιδοτήσεων αλλά και την νέα περίοδο που ξεκινά από το 2021.

“Τελείωσαν τα ψέματα με τις επιδοτήσεις” αναφέρει το μέλος του Δ.Σ του ΕΑΣΖ Δ. Βερτζάγιας

Ο κ. Βερτζάγιας λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συζητήθηκαν σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την καταβολή των επιδοτήσεων σε αγρότες τα τελευταία χρόνια, ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα «ψέματα τελείωσαν» και η νέα περίοδος απαιτεί να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα με σωστή καταγραφή των εκτάσεων που αντιστοιχούν σε κάθε παραγωγό.

Όπως έκανε γνωστό, θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο να παραμείνει στο Συνεταιρισμό το εξειδικευμένο προσωπικό που αναλαμβάνει τον εντοπισμό και την καταγραφή των αγροτεμαχίων για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων και να ξεκινήσει από τώρα την προετοιμασία, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον, τα λάθη του παρελθόντος.

Για τη συνδεδεμένη επιδότηση ανέφερε πως την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν κάποιες πληρωμές και οι παραγωγοί που δεν πληρώθηκαν την περασμένη Άνοιξη θα πρέπει να δουν αν αυτή τη φορά πήραν τα λεφτά τους. Από χθες Δευτέρα, ο ΕΑΣΖ έχει ξεκινήσει να καταγράφει περιπτώσεις που παραμένουν προβλήματα με σκοπό να εξεταστεί αν αυτά μπορούν να επιλυθούν.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε να βρούμε σε ποιον ανήκει το κάθε τεμάχιο και να εισάγουμε σωστά τα στοιχεία των παραγωγών πριν την νέα περίοδο που ξεκινά το 2022. Θα πρέπει ανά χωριό να τακτοποιήσουμε όλες τις εκκρεμότητες για να μην υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Βερτζάγιας και τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι παραγωγοί να κληθούν να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις τους!

«Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε να χάσουν τις επιδοτήσεις τους οι πραγματικοί αγρότες» ανέφερε.

Τέλος ανακοίνωσε πως ο Συνεταιρισμός θα προχωρήσει τελικά τη διαδικασία της απόσταξης για το κρασί της περσινής παραγωγής και οι ποσότητες που θα μπουν για απόσταξη θα σταλούν στην Πάτρα, σε ειδική μονάδα.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *