Κοινωνία

Αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Λογαριασμοί του ρεύματος με υπέρογκες χρεώσεις έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών  και το ζήτημα του ενεργειακού κόστους αναδεικνύεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, βασικός επιβαρυντικός παράγοντας σε πολλούς λογαριασμούς είναι η ενσωμάτωση  της λεγόμενης “ρήτρας αναπροσαρμογής”. Οι περισσότεροι καταναλωτές, για τις καταναλώσεις που είχαν κάνει μέχρι και τον Μάιο ή τον Ιούνιο, δεν είχαν πληρώσει μέχρι τώρα για την συγκεκριμένη επιβάρυνση.  Από τον Αύγουστο η ΔΕΗ  υποχρεώθηκε  να επιβάλλει ρήτρα αναπροσαρμογής  την ίδια στιγμή που η ενεργειακή κρίση έχει φουντώσει!

Χθες   Τετάρτη οι τιμές χονδρικής του ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκονταν στα ύψη και σε 4 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Σερβία, Γαλλία) ξεπέρασαν  τα 270 ευρώ/MWh.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική για πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ μια ακόμη σοβαρή παράμετρος που ακόμη δεν έχει αξιολογηθεί αφορά το φόρο επί των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που επίσης ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Περίπου 10.000 αιτήσεις για διορθώσεις τετραγωνικών έγιναν ηλεκτρονικά το προηγούμενο διάστημα και η πλατφόρμα άνοιξε εκ νέου από τις 6/11 για να μείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *