Ζάκυνθος Υγεία & Ομορφιά

Αυξάνεται ο αριθμός εμβολιασμών και rapid test στο Κέντρο Υγείας

Αυξητικά κινείται η ζήτηση για εμβόλια τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων και των θανάτων δείχνει πως επηρεάζει τους πολίτες.

Στο νησί μας μεγαλώνει ο αριθμός των συμπολιτών μας που ζητούν να εμβολιαστούν και σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- η γιατρός και υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Έφη  Δαμουλάκη, τώρα έχουμε περισσότερους από 80 εμβολιασμούς καθημερινά.

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας είναι ότι στο Κέντρο Υγείας γίνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι rapid test στον πληθυσμό ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται εξορμήσεις στα σχολεία και στα χωριά.

Η ΚΟΜΥ την περασμένη εβδομάδα πήγε για rapid test στο Αργάσι και στο Καλαμάκι, ενώ αυτή την εβδομάδα πήγε σε Λιθακιά, Αγαλά κλπ.

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια κάνουμε μία ενημερωτική καμπάνια για την διεξαγωγή των rapid test ενώ έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους στα χωριά» εξήγησε  η κ. Δαμουλάκη που ζήτησε από τους Ζακυνθινούς να προσέλθουν για να κάνουν τεστ, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας ανέφερε ακόμα ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να γίνονται τα εμβόλια της λεγόμενης τρίτης δόσης (αναμνηστικής).

Την δόση αυτή κάνουν όσοι έχουν συμπληρώσει το απαραίτητο εξάμηνο από την προηγούμενη δόση εμβολίου. Επιπλέον μπορούν να κλείνουν ραντεβού  για δεύτερη αναμνηστική δόση, πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson και τώρα τους γίνεται εμβόλιο  Pfizer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *