Quantcast

Γνώμες

Αδυναμία σχεδιασμού στο Λαγανά

Όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες για τον ταλαίπωρο – από πολλές απόψεις – Λαγανά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα και καταδεικνύουν την αδυναμία μας να εφαρμόσουμε σχέδιο ανάπτυξης σε σωστές βάσεις.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο για τον τουρισμό και ως εκ τούτου η όποια ανάπτυξη έχουμε ήταν και είναι προϊόν της πρωτοβουλίας καθενός επιχειρηματία ξεχωριστά που έπαιρνε αποφάσεις σύμφωνα με την …  ροή του ποταμιού.

Δεν είναι της παρούσης η καταγραφή ατελείωτων συσκέψεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και τις προηγούμενες δεκαετίες για την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου, αφού πάντα μέναμε στα λόγια και ανακυκλώναμε τα ίδια κάθε φορά.

Τώρα όμως και με αφορμή τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου δείχνοντας μεθυσμένους τουρίστες τις μεταμεσονύχτιες ώρες να διασκεδάζουν ο ένας δίπλα στον άλλον, αντιληφθήκαμε ότι πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες…

Μπορεί ακόμα και τώρα να μην υπάρχει το παραμικρό για να ξεκινήσουμε αλλά όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) συμφωνούν πως η περιοχή χρειάζεται πλήρη αναδόμηση του πλάνου για τους επισκέπτες που δέχεται.

Η νεολαία είναι ευπρόσδεκτη αλλά με όρους σεβασμού στο κράτος που έρχονται οι νέοι για διακοπές και ζητούμενο είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με επισκέπτες που θα έχουν ποικίλα ενδιαφέροντα.

Αυτά με μια πρώτη ματιά γιατί οι ειδικοί θα μας πουν με ποιο τρόπο θα έχουμε επισκέπτες με οικονομική επιφάνεια και σωστή συμπεριφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *