Ζάκυνθος

Α. Κοτσώνης: Κλειστά εν αναμονή των Βρετανών πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια

Την άφιξη των Βρετανών τουριστών  αναμένουν με αγωνία αλλά και επιφυλακτικότητα οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και καταλυμάτων και στο νησί μας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζακύνθου Ανδρέας Κοτσώνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, έκανε λόγο για μια πολύ πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση  με πέρυσι, μια  που φέτος όλες οι επιχειρήσεις άνοιξαν ή πρόκειται να ανοίξουν και η «τουριστική πίτα» θα μοιραστεί σε περισσότερα …κομμάτια. Αυτό που τόνισε από την πλευρά του, είναι πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο τουριστικές επιχειρήσεις να μείνουν και φέτος κλειστές, μια που οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι ήδη πολύ μεγάλες.

«Ξενοδοχεία και καταλύματα που έχουν βρετανούς τουρίστες ακόμη δεν έχουν ανοίξει και περιμένουν να δουν τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες»  σημείωσε μεταξύ άλλων  ο κ. Κοτσώνης σημειώνοντας πως από τα τέλη Ιουλίου αναμένεται η άφιξη των Ιταλών, ενώ με αγωνία ο κλάδος των ενοικιαζομένων δωματίων αναμένει μια μικρή τόνωση στην κίνηση από τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού.

Αναφορά από τον κ. Κοτσώνη έγινε και στο ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στον κλάδο και αφορά την υποχρέωση να υπάρχει επαγγελματίας ναυαγοσώστης σε όσα καταλύματα διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που πασχίζουν να μείνουν ανοιχτές, να επιβαρύνονται με ένα ακόμη λειτουργικό κόστος.

«Είμαστε υπεύθυνοι και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας στις πισίνες. Αντί να μας δίνουν ένα χέρι βοήθειας, μας επιβαρύνουν με ένα ακόμη κόστος» ανέφερε ο κ. Κοτσώνης, κάνοντας λόγο για ακόμη μια θηλιά στον λαιμό των επαγγελματιών του κλάδου.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που πέρυσι δεν άνοιξαν και φέτος ανοίγουν με τεράστιες υποχρεώσεις και χωρίς καμία βοήθεια  από κανένα» τόνισε, συμπληρώνοντας πως καμία βοήθεια δεν έχει δοθεί ούτε από την Πολιτεία αλλά ούτε και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Προσωπικά εγώ ακόμη δεν έχω ανοίξει φέτος. Πέρυσι ανοίξαμε στις  15 Ιουλίου και κλείσαμε 5 Σεπτεμβρίου» ανέφερε.

Για το θέμα των ναυαγοσωστών υπήρξε ανακοίνωση από τις Ομοσπονδίες Δωματίων που έχουν διαφοροποιηθεί από την Εθνική  Συνομοσπονδία.

«Με έκπληξη ακούμε και βλέπουμε για ακόμη μια φορά την ανακολουθία των υπευθύνων του τουρισμού ως προς το ζήτημα των ναυαγοσωστών για τις κολυμβητικές δεξαμενές των τουριστικών καταλυμάτων, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού κ.κ. Β.Κικίλιας και Χ.Θεοχάρης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης ναυαγοσώστη κολυμβητικής δεξαμενής, την διαδικασία εξέτασης υποψηφίων ναυαγοσωστών κολυμβητικής δεξαμενής, την συγκρότηση επιτροπής εξετάσεων και τις υποχρεώσεις των φορέων διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων . 

Είναι αδιανόητο σε μία εποχή μεγάλης τουριστικής κρίσης, τα αρμόδια Υπουργεία να επιβάλουν στους ιδιοκτήτες / επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων οι οποίοι είναι οικονομικά “μαραζωμένες” μικρές, έως πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα η βοήθεια που έχουν λάβει από την πολιτεία είναι ασήμαντη έως ανύπαρκτη, να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη για να φροντίσουν από τη νέα σεζόν του 2022 να έχουν πιστοποιημένο ναυαγοσώστη καθημερινά καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας της πισίνας!!! Η Ομοσπονδία έχει ήδη κινηθεί πρός τα αρμόδια Υπουργεία και θα ακολουθήσει η ενημέρωση σας για την εξέλιξη της Αδικίας αυτής!!!!  

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *