Νέα παράταση, έως τις 10 Δεκεμβρίου 2026, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2026, ζητά με επιστολή του προς την ΑΑΔΕ, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και με την άποψη αυτή συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι που βλέπουν τα προβλήματα να συσσωρεύονται και τους αγρότες να μην γνωρίζουν πότε θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους.
Την ίδια στιγμή η πλατφόρμα εξακολουθεί να έχει προβλήματα ως προς την λειτουργία της και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις ώρες από τις 10.00 έως τις 12.00 ,τις τελευταίες μέρες είναι εκτός λειτουργίας, καθημερινά, ενώ τα ΚΥΔ διαπιστώνουν ότι χάνονται στοιχεία σε αιτήσεις που έχουν επεξεργαστεί.
Αναλυτικά η επιστολή για την παράταση της προθεσμίας αναφέρει τα εξής:
Ενόψει της επικείμενης καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2026 στις 30 Οκτωβρίου και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας και η δυνατότητα υποβολής πλήρων και ορθών αιτήσεων του συνόλου των δικαιούχων παραγωγών, θεωρούμε απαραίτητη την παράταση της σχετικής προθεσμίας έως τις 10 Δεκεμβρίου 2026.
Η παροχή μίας εύλογης χρονικής παράτασης κρίνεται επιβεβλημένη, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων γεωτεχνικών για την έγκαιρη συγκέντρωση, επεξεργασία και διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων, διαδικασία που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει με τα δικαιολογητικά και την ταυτοποίηση των στοιχείων ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ των αγροτεμαχίων.
Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι επαγγελματίες που υποστηρίζουν τη διαδικασία υποβολής της ΕΑΕ, θεωρούμε απαραίτητη τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων έως τις 10 Δεκεμβρίου 2026.
Ευελπιστώντας στην άμεση και θετική ανταπόκρισή σας στο ως άνω αίτημά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική περαιτέρω πληροφορία, διευκρίνιση και συνεργασία.
