Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Αυγούστου το πανηγύρι του Δεκαπενταύ- γουστου στο Καταστάρι.

Η φετινή γιορτή είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς αναβλήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ζάκυνθο.
Η φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα άφησε πίσω της μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον, ενώ χωριά όπως ο Αγαλάς, ο Κοιλιωμένος και η Λιθακιά βρέθηκαν στο επίκεντρο των πυρκαγιών.
Ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στους κατοίκους των περιοχών αυτών, τα εκκλησιαστικά συμβούλια αποφάσισαν την ακύρωση όλων των πανηγυριών που είχαν προγραμματιστεί για τον Δεκαπενταύγουστο.
Έτσι, την Κυριακή 17 Αυγούστου η κεντρική πλατεία του Κατασταρίου ‘’πλημμύρισε’’ από κόσμο. Κάτοικοι του χωριού αλλά και επισκέπτες από όλη τη Ζάκυνθο αντάμωσαν για να διασκεδάσουν όλοι μαζί.
Η βραδιά συνοδεύτηκε από ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, με το πανηγύρι να κρατά μέχρι αργά. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι τη διοργάνωση ανέλαβε αποκλειστικά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χωριού.

Το Τοπικό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει από νωρίς ότι δεν θα συμμετάσχει στη φετινή εκδήλωση, γεγονός που έκανε το έργο της εκκλησίας ακόμα πιο απαιτητικό.
Παρ’ όλα αυτά, η οργάνωση ήταν άψογη και απέσπασε τα θετικά σχόλια όσων παραβρέθηκαν.
O.Γκ.