Σε αχαρτογράφητα νερά, μοιάζει να κινείται η πολιτική ζωή της χώρας μετά τα εντυπωσιακά, σε όγκο και παλμό, συλλαλητήρια της περασμένης εβδομάδας αλλά και των δραματικών εξελίξεων στην διεθνή σκηνή τις οποίες με αμηχανία φαίνεται παρακολουθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η διαμαρτυρία εκατομμυρίων πολιτών σε κάθε γωνιά της επικράτειας για τα σκοτεινά σημεία της τραγωδίας των Τεμπών και η απαίτηση για την απόδοση ευθυνών προκαλεί πολιτικά ζητήματα που είναι δύσκολο ακόμα να αποσαφηνιστεί πόσο θα επηρεάσουν την πορεία της κυβέρνησης.
Παράλληλα η νέα τάξη πραγμάτων που με ωμό τρόπο επιχειρεί να επιβάλλει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προκαλεί αναταράξεις στην διεθνή σκηνή καθώς ανατρέπει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και σεβασμού του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στις σχέσεις μεταξύ των κρατών μελών του.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ “ΠΑΘΩΝ”
Λίγες ώρες μετά το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων και την έναρξη της Σαρακοστής η εβδομάδα αρχίζει με σημαντικά γεγονότα στο χώρο του Κοινοβουλίου.
Στον απόηχο των μεγάλων συλλαλητηρίων της 28ης Φεβρουαρίου για τα Τέμπη, η πολιτική αντιπαράθεση «χτυπάει κόκκινο».

Σήμερα Τρίτη διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την τραγωδία στα Τέμπη.
Ειδικότερα, σήμερα θα αποφασίσει η Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής η σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την πρόταση θα υπερψηφίσουν όλα τα κόμματα της βουλής περιλαμβανομένης και της Ν.Δ..
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε συνέντευξή του είχε παραπέμψει στην έρευνα ώστε να διαπιστωθεί πώς χρηματοδοτήθηκαν οι παρεμβάσεις στον χώρο δυστυχήματος, προκαλώντας αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Αύριο Τετάρτη 5 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, που ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «με αντικείμενο το έγκλημα των Τεμπών», με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να έχει προαναγγείλει ότι θα κατατεθεί την ίδια μέρα πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση.
Την ίδια ημέρα, όπως έχει προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ν. Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και το προσφάτως δημοσιευθέν πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.
Ο κ. Ανδρουλάκης είχε καλέσει «όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν» την πρωτοβουλία του καθώς, για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας χρειάζονται 50 υπογραφές, ενώ το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 32 βουλευτές.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 86), προκειμένου να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (προανακριτική) απαιτείται απόφαση της ολομέλειας της Βουλής που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη.