Την περασμένη Παρασκευή 16-2 είχε προγραμματιστεί στο Διοικητήριο σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη για τα αγροτικά Κώστα Τσιριγώτη με εκπροσώπους φορέων και με θέμα συζήτησης την προώθηση των αγροτικών προϊόντων που παράγει ο τόπος μας ώστε να διατίθενται και να καταναλώνονται στο χώρο του τουρισμού./
Αυτή ήταν μία πρώτη συνάντηση στην οποία ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αναζητήθηκαν τρόποι για να υλοποιηθεί το αίτημα του αγροτικού κόσμου το οποίο χρονολογείται από παλιά.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Τσιριγώτης δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις και συναντήσεις ενώ την επόμενη φορά θα δει τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο.
Στη συνάντηση της Παρασκευής ήταν παρόντες εκπρόσωποι από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό, το Δήμο, το Επιμελητήριο και το Δίκτυο Συνεργασίας.
«Κάναμε αυτή την επαφή για να δούμε την ανάληψη ευθυνών από όλες τις πλευρές. Θέλουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.
Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τα 3 βασικά προϊόντα που παράγει η Ζάκυνθος, δηλαδή το λάδι, τη σταφίδα και το κρασί, αλλά και το λαδοτύρι.
Μιλήσαμε για το γηρασμένο ανθρώπινο δυναμικό των αγροτών. Δηλαδή πως θα δώσουμε κίνητρα στους νέους ώστε να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα που πρέπει να γίνει βιώσιμος και παραγωγικός.
Ο πρωτογενής τομέας είναι δύσκολος και επίπονος για όποιον ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν. Γι’ αυτό λέμε πως αν θέλουμε τη βιωσιμότητά του πρέπει να κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα προς τα εμπρός.
Θα με ρωτήσετε γιατί να κάνουμε μικρά και όχι μεγάλα βήματα και απαντώ πως με τη συνεργασία όλων, με μικρά και σταθερά βήματα θα έλθουν οι μεγάλες επιτυχίες.
Δεν μου αρέσουν τα πολλά και παχιά λόγια. Θέλω λίγα λόγια και καλά!» ανέφερε ο κ. Τσιριγώτης
Τέλος απευθυνόμενος προς τους αγρότες ο κ. Κώστας Τσιριγώτης έδωσε την υπόσχεση ότι στο ζήτημα της σύσκεψης θα επανέλθει άμεσα και θα ενημερώνει τους αγρότες για κάθε βήμα που θα γίνεται.
.