Εντείνεται μέρα με τη μέρα η προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι διαφαίνονται ως, περίπου, παγιωμένες οι διαφορές μεταξύ των τeσσάρων μεγάλων κομμάτων (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ), μεγάλο ενδιαφέρον έχουν αποκτήσει οι διεργασίες στο χώρο της άκρας δεξιάς αλλά και σε αυτόν της αριστεράς.
ΛΥΣΗ, ΝΙΚΗ και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και άλλα μικρά κόμματα προσπαθούν να διασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή αλλά είναι σαφής η προσπάθεια περιθωριοποίησής τους που γίνεται από τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις.
15 ημέρες πριν τις εκλογές και είναι σαφές ότι οι μεγάλοι των εκλογών δεν θέλουν να βλέπουν στα πόδια τους, τους αποκαλούμενους μικρούς.
Τα τρία πρώτα κόμματα έχουν εντελώς διαφορετικές στοχεύσεις. Η ΝΔ να καταστεί κυρίαρχη και να πάρει μια ισχυρή πλειοψηφία, ακόμη και πάνω από 160 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τα ποσοστά του και να καταστεί ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος, και το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τη δύναμή του και να αμφισβητήσει την κυρίαρχη θέση της συντηρητικής παράταξης στην κοινωνία.
Η ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ
Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 16:00, με διευρυμένη σύνθεση, η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και των εκπροσώπων επτά κομμάτων που δεν εκπροσωπούνταν στη Βουλή που διαλύθηκε, τα οποία έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
Το ότι υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα που θέλουν και πρέπει να είναι στη Βουλή είναι στοιχείο Υγείας της Δημοκρατίας.
Αυτό που μας προβληματίζει όμως είναι οτι οι υποψήφιοι βλέποντας τα προνόμαι του βουλευτή,
δίνουν μάχη μεχρίς εσχάτων για να γίνουν μέλη του κοινοβουλίου αδιαφορώντας
για τις αρχές και τις αξίες του κόμματος που εκπροσωπούν.