Ζάκυνθος

630.000 € στο Νοσοκομείο για την κάλυψη άμεσων αναγκών

Ποσό ύψους 630.000 Ευρώ εξασφαλίστηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας ως έκτακτη χρηματοδότηση προς το Νοσοκομείο Ζακύνθου και η δαπάνη αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν άμεσα δαπάνες για φάρμακα, πετρέλαιο, οξυγόνο και άλλες πιεστικές ανάγκες λειτουργίας του νοσηλευτικού  ιδρύματος.

Πριν από λίγες , η Διευθύντρια της Ιατρικής  Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, που εκτελεί χρέη Διοικήτριας κ. Κοντοσταυλάκη, μαζί με τον Προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Αμπελά επισκέφτηκαν το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Π. Κατσίβελα και τον ενημέρωσαν για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου, που έχουν να κάνουν με τον ανεπαρκή προϋπολογισμό.

Παρά το γεγονός ότι η αρχική θέση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Νοσοκομείου ήταν πως δεν μπορεί να εξεταστεί κανένα αίτημα τροποποίησης του προϋπολογισμού πριν από τον Σεπτέμβρη, τελικά δόθηκε το πράσινο φως για την αύξηση των κονδυλιών προς το Νοσοκομείο με το ποσό των 630.000 Ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, όπως προαναφέρθηκε, θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου σε υλικά, αναλώσιμα αλλά και φάρμακα.

Αυτό ωστόσο που επισημαίνει μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Ευ. Τσώλας, είναι πως τα χρήματα που δίνονται σήμερα ως επιπλέον κονδύλια για τις προμήθειες, είναι χρήματα που συμπεριλαμβάνονταν σε άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, πολύ πιθανόν μάλιστα για αυτούς που αφορούσαν την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού!

Στην κατεύθυνση αυτή οδηγεί το γεγονός ότι οι προσλήψεις επικουρικών που αναμένονταν από τον περασμένο Μάη, δεν έχουν γίνει ακόμη και δεν προβλέπεται να γίνουν ούτε το επόμενο διάστημα!

«Τον περασμένο Μάη επρόκειτο να γίνει η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Αναμενόταν η πρόσληψη 6 ατόμων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, με συμβάσεις  διάρκειας 8 μηνών. Οι προσλήψεις αυτές όμως ακόμη δεν έχουν γίνει, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου. Φοβόμαστε πως τα χρήματα που δόθηκαν για τις προμήθειες προέρχονται από τα κονδύλια που προορίζονταν για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού» τόνισε ο κ. Τσώλας, επαναλαμβάνοντας πως οι ελλείψεις σε προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι τεράστιες, ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω τουρισμό η προσέλευση ασθενών έχει πολλαπλασιαστεί.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον κ. Τσώλα, παρέχεται βοήθεια από προσωπικό που έχει προσληφθεί μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και απασχολείται στο Νοσοκομείο, μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

 

Χωρίς Διοικητή παραμένει το Νοσοκομείο

Και ενώ έχουν περάσει μήνες από την παραίτηση του κ. Κομιώτη, αλλά και από την λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους στην αρμόδια Επιτροπή, το Νοσοκομείο Ζακύνθου παραμένει χωρίς Διοικητή.

Οι τελευταίες  δεσμεύσεις για κάλυψη της θέσης μέσα στον Ιούλιο δεν επιβεβαιώθηκαν και πλέον φαίνεται να κερδίζει έδαφος η «καταγγελία» του Βουλευτή Ζακύνθου πως το θέμα του Διοικητή αποτελεί σημείο «ανταγωνισμού» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σχετικά με το ποιο κόμμα θα ορίσει «ημέτερο» στην συγκεκριμένη θέση.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *