Ζάκυνθος

500 χιλ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη

Το ποσό των 505.437 ευρώ για την πληρωμή προνοιακών επιδομάτων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και τα χρήματα αυτά που αφορούν το δίμηνο Νοεμβρίου Δεκεμβρίου, αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή την συζήτηση για τα προνοιακά επιδόματα, έγινε αναφορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και στο γνωστό σκάνδαλο των επιδοματούχων τυφλότητας, με το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη να ανακοινώνει ότι οι δικαιούχοι στο νησί μας, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν συνολικά τους 80.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο, ήδη λαμβάνουν το επίδομα 73 τυφλοί, που εξασφάλισαν το σχετικό πιστοποιητικό μετά από εξέτασή τους από το Κλιμάκιο Ελέγχου Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ ή από εντεταλμένους γιατρούς στην Πάτρα, μετά από την γνωστή εισαγγελική εντολή. Θυμίζουμε πως μέχρι πρόσφατα και πριν ξεκινήσει ο σχετικός έλεγχος, οι επιδοματούχοι που έπαιρναν σύνταξη τυφλότητας άγγιζαν τους 660!

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, υπάρχουν περίπου 5 περιπτώσεις συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν μόνο πρόβλημα τυφλότητας αλλά και κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσέλθουν για εξέταση από το ΚΕΠΑ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το Δήμαρχο, αναμένεται κατ΄ οίκον εξέταση από κλιμάκιο γιατρών.

Αναλυτικότερα πάντως, κατανεμήθηκαν περίπου 234.000 ευρώ για δικαιούχους βαριάς αναπηρίας, 27.300 Ευρώ για πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα, 2.788 Ευρώ για πάσχοντες από εγκεφαλική αναπηρία, 62.000 ευρώ για βαριά νοητικά καθυστερημένους, 15.000 ευρώ για την κάλυψη εξόδων κίνησης, 12.000 ευρώ για παραπληγικούς – ανασφάλιστους, 8.000 Ευρώ για παραπληγικούς δημοσίου, 117.126 ευρώ για επιδόματα τυφλότητας, 13.000 ευρώ για επιδόματα κωφάλαλων, 11.000 ευρώ για παιδική προστασία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *