Κοινωνία

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με ιδιοκτήτες υδροφόρων για την συνδρομή σε νερό για τις πυρκαγιές

Στα χέρια του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη βρίσκονται οικονομικές προσφορές από διάφορους ιδιοκτήτες υδροφόρων του νησιού μας, με σκοπό την κατάρτιση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζακύνθου και υδρομεταφορέων, προκειμένου να μεταφέρουν νερό με τα οχήματά τους για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του Δήμου, οι μεταφορείς εκτός νομού κλήθηκαν να καταθέσουν προσφορά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ανεφοδιασμός των οχημάτων τους θα γίνεται
με νερό από τη ΔΕΥΑΖ, ενώ οι μεταφορείς του νομού κλήθηκαν να καταθέσουν δύο προσφορές, μία για ανεφοδιασμό των οχημάτων τους από τη ΔΕΥΑΖ και μία για ανεφοδιασμό από τις δικές τους γεωτρήσεις.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση αυτών των προσφορών και ακολούθως να υπογραφεί το μνημόνιο ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένοι ιδιώτες που θα καλούνται σε κάθε συμβάν και συγκεκριμένο ποσό που θα πληρώνονται κατά περίπτωση. Ένα ακόμη στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι πως πολύ πρόσφατα πληρώθηκαν οι οφειλές σε ιδιώτες που είχαν συνδράμει περιστατικά πυρκαγιών και μέχρι σήμερα παρέμεναν σε εκκρεμότητα.

Πρόκειται για τις φωτιές στη Δάφνη, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στις Βολίμες, στο Σκοπό.

Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες νωρίτερα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Ζάκυνθο» Γιώργος Αρμένης είχε υποβάλει έγγραφο στο Δήμο Ζακύνθου ζητώντας ενημέρωση για τις δαπάνες πολιτικής προστασίας αλλά και την ύπαρξη οφειλών σε ιδιώτες που συνέδραμαν με υδροφόρες στις φωτιές.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *