Ζάκυνθος

41 χιλ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Λιμενικό Ταμείο

Σοβαρές εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν, καλείται να αντιμετωπίσει η παρούσα διοίκηση της Λιμενικής Επιτροπής και μια από αυτές αφορά ένα έργο που έγινε το 2005 στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και σήμερα ο εργολάβος διεκδικεί τα χρήματα που δεν έλαβε τότε. Το θέμα είχε πρόσφατα επανέλθει στην Λιμενική Επιτροπή όταν έγινε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013.

Η Λιμενική Επιτροπή, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό που αφορούσε το αίτημα του συγκεκριμένου εργολάβου (πρόκειται για τον κ. Χρήστο Τσίπρα) για να πληρωθεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Λιμενικό Ταμείο, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα κληθεί να δώσει από το ταμείο του το ποσό των 41.000 ευρώ για να πληρώσει τον εργολάβο. Να σημειωθεί μάλιστα, πως  πρόκειται για τον πρώτο λογαριασμό που έχει εκδοθεί και κατατέθηκε προς πληρωμή και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ζητηθούν επιπλέον χρήματα.

Αξίζει να επαναλάβουμε πως ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει προσφύγει δικαστικά για να διεκδικήσει την πληρωμή του και το έργο που κατασκεύασε αφορούσε τον «Εξωραϊσμό της χερσαίας ζώνης λιμένος Αγίου Νικολάου Βολιμών» και περιελάμβανε την κατασκευή τοιχίου.

Το ποσό που συνολικά είχε δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου για την πληρωμή του εργολάβου είναι 102.000 ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο που σήμερα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για χιλιάδες άλλες παρεμβάσεις στο χώρο του λιμανιού και ιδιαίτερα για το μώλο του Αγίου Νικολάου.

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε την λιμενική επιτροπή στην χθεσινή συνεδρίαση, ήταν αυτό που αφορούσε την προμήθεια προσκρουστήρων: Πρόκειται για ειδικές κατασκευές που τοποθετούνται στο λιμάνι, για την ασφαλή πρόσθεση των πλωτών.

Η απόφαση που πήρε η Λιμενική Επιτροπή, αφορούσε την προμήθεια πέντε προσκρουστήρων, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο μώλο του Αγίου Νικολάου, ώστε να δένουν με ασφάλεια οι λάντζες που μεταφέρουν τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.

Το κόστος υπολογίζεται στις 4.500 ευρώ, αφού το κόστος κάθε προσκρουστήρα ανέρχεται στα 900 ευρώ.

Με αφορμή αυτή την απόφαση για την προμήθεια, στη χθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Τιμόθεος Ζώντος ενημέρωσε τα μέλη και για μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στην περιοχή του μώλου του Αγίου Νικολάου και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση στέγαστρου, εκεί όπου υπάρχει η κατασκευή με τις καμάρες, βαψίματα και άλλες παρεμβάσεις μικρού μεγέθους για τον εξωραϊσμό της περιοχής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *