Ζάκυνθος

389 αιτήσεις για ζημιές σε σπίτια έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα στο Δήμο

Στις 389 έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι αιτήσεις που κατατίθενται στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου για ζημιές στην πρώτη κατοικία και ήδη τα συνεργεία ελέγχου βρίσκονται στους δρόμους για τη διενέργεια αυτοψιών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας Πρόνοιας Στέλιος Πέττας, όσοι δεν έχουν  προσέλθει ακόμα για την αίτηση πρέπει να το πράξουν άμεσα γιατί η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι αιτήσεις κατατίθενται και ηλεκτρονικά ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών που θα ζητηθούν.

Αναφορικά με τις αυτοψίες, αυτές έχουν ξεκινήσει από τα ειδικά κλιμάκια και γίνονται πρωί και απόγευμα για να διεκπεραιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας η οποία ειδοποιεί για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πληγέντες από την κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ αναφέρει τα ακόλουθα:

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 13:30’ (όπως είχε ανακοινωθεί από τις 21/09) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Δήμο Ζακύνθου από τους πολίτες των οποίων οι κύριες κατοικίες υπέστησαν ζημίες από το πέρασμα του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ».

Μέχρι και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, έχουν καταχωρηθεί 389 Αιτήσεις που αφορούν στις μικρές ζημιές και ζημιές στην οικοσκευή της κύριας κατοικίας τις οποίες χειρίζεται το δημοτικό κλιμάκιο και υπηρεσίες του Δήμου και 395 Αιτήσεις για ζημίες σε κτίρια για τις οποίες επιλαμβάνεται το κλιμάκιο από την ΔΑΕΦΚ Δυτικής Ελλάδας που βρίσκεται στη Ζάκυνθο με το οποίο οι Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε στενή λειτουργική επαφή και συνεργασία.

Με βάση τις καταχωρημένες αιτήσεις τα κλιμάκια καθημερινά προβαίνουν σε αυτοψίες, καταχωρούν τα σχετικά στοιχεία και κατηγοριοποιούν τις ζημιές και έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν, παράλληλα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη των αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης των νοικοκυριών που επλήγησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του θεσμικού πλαισίου καθώς και τα έντυπα αιτήσεων κλπ που πρέπει να συμπληρώσουν και καταθέσουν οι υποψήφιοι της οικονομικής ενίσχυσης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζακύνθου (https://www.zakynthos.gov.gr/)

Οι αιτήσεις πλήρως συμπληρωμένες μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά για όσους δύνανται να το πράξουν στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

α)  [email protected]  και β) [email protected] 

Eντύπως οι πλήρως συμπληρωμένες αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από 8:30’ έως 13:15’ όλες τις εργάσιμες ημέρες, είτε στο τέως Κοινοτικό Γραφείο Σαρακηνάδου, δίπλα από την Εκκλησία, είτε στα Γραφεία του Κέντρου Κοινότητας στον 1ο όροφο του Μικρού Διοικητηρίου (Οδός Τάλμποτ Κεφαλληνού)

Η όλη διαδικασία για τις οικονομικές ενισχύσεις των νοικοκυριών για τις ζημιές στην κύρια κατοικία τους από το Δήμο Ζακύνθου βάσει του νόμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 18η Μαρτίου 2021.

Τηλέφωνα για διευκρινήσεις και πληροφορίες θα παρέχονται από 8:30’ έως 13:30’ όλες τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 2695362 -174, -175, -176.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *