Ζάκυνθος

35 φοιτητές για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος

Στον -Ε- ο Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής A. Φλώρος για τις πρυτανικές εκλογές

Περίπου 35 μεταπτυχιακούς φοιτητές θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί το νέο Μεταπτυχιακό Τμήμα που διοργανώνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβάλλοντος Ζακύνθου σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Κέρκυρας και αναμένεται να λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών Φλώρος Ανδρέας, μίλησε πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που είναι διατμηματικό και αφορά στις νέες τεχνολογίες για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, όσο και για την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις Πρυτανικές Εκλογές για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που πρόκειται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα. Ας σημειωθεί πως πρόκειται για τις πρώτες εκλογές μετά τη διεύρυνση του Ιονίου Πανεπιστημίου, που πλέον έχει επεκταθεί με τμήματα σε όλα τα νησιά.

image
Ο Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών Φλώρος Ανδρέας

Ας σημειωθεί πως για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα έχει ήδη σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και αυτό που αναμένεται τώρα είναι η έγκριση, καθώς και τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

«Το Μεταπτυχιακό αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα που το κάνει πολύ ελκυστικό και αυτό έχει να κάνει με τη διατμηματικότητα. Συνδυάσουμε τη γνώση που υπάρχει από το Τμήμα Περιβάλλοντος με την δική μας καλλιτεχνική προσέγγιση στο Τμήμα ήχου και εικόνας. Έτσι, οι σπουδές στην περιβαλλοντική εκπαίδευση , σε εξειδικευμένο επίπεδο μια που μιλάμε για μεταπτυχιακό, θα έχουν την συνιστώσα της αναπαράστασης του περιβαλλοντικού μηνύματος με οπτικοακουστικά μέσα. Αυτό καθιστά το πρόγραμμα μοναδικό. Προσωπικά χαίρομαι για αυτή την συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος που προσωπικά πιστεύω πως είναι από τα Τμήματα που θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στο μέλλον του Ιονίου Πανεπιστημίου»

Ο κ. Φλώρος εκτίμησε πως το Μεταπτυχιακό θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο και σημείωσε πως η προκήρυξη θα είναι έτοιμη για δημοσίευση.

«Έχουμε ένα όριο 35 ατόμων που θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν. Εστιάζουμε και στους αποφοίτους θετικών σχολών αλλά και στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα αποκτήσουν μια εξειδίκευση ώστε η περιβαλλοντική διδασκαλία να γίνεται με την χρήση των νέων Μέσων» ανέφερε.

Τέλος, για την συμμετοχή του στις Πρυτανικές Εκλογές ανέφερε πως ήδη έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του για να θέσει υποψηφιότητα.

«Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερες, καθώς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι πλέον ένα πανεπιστήμιο πολυνησιωτικό και αυτό δημιουργεί προκλήσεις στην λειτουργία και τη διοίκησή του.

Η νέα πρυτανική αρχή που θα αναδειχθεί σε αυτές τις εκλογές, θα πρέπει να εστιάσει σε θέματα ποιότητας, να ενισχύσει τα νέα τμήματα και να διαθέσει πόρους και υποδομές σε αυτά. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να μιλάμε για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών αν δε δούμε την προοπτική ενίσχυσης των τμημάτων με καθηγητές» ανέφερε ο κ. Φλώρος, συμπληρώνοντας πως πολύ σημαντικές είναι και οι υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας.

«Οι υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας δεν μπορεί να είναι διαφορετικές σε κάθε νησί, αλλά αντίθετα θα πρέπει να είναι ίδιες. Δεν μπορούμε να έχουμε υπηρεσίες δύο ταχυτήτων. Το Τμήμα της Ζακύνθου έχει το μεγάλο πλεονέκτημα άριστων κτιριακών εγκαταστάσεων και η φοιτητική εστία θα το έκανε ακόμη πιο ελκυστικό».

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *