Ζάκυνθος

30 εποχιακοί πυροσβέστες αναλαμβάνουν καθήκοντα στη Ζάκυνθο

Σε επιφυλακή η Υπηρεσία σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Μέχρι τις 18 Ιουλίου αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα συνολικά 30 ιδιώτες που θα εργαστούν ως εποχιακοί πυροσβέστες και θα ενισχύσουν το έργο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος της εκπαίδευσης του προσωπικού, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υποβληθούν και στις απαραίτητες εξετάσεις αξιολόγησης οι προσληφθέντες ως οδηγοί.

Σημειώνεται πως δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είχαν οι ενδιαφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως και 15 Μαΐου.

Ως διάρκεια της σύμβασης των προσλαμβανομένων ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής της, η οποία θα καθοριστεί με νεώτερη διαταγή του αρχηγού του Σώματος έως και την 31η Οκτωβρίου 2019.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση του αρχηγού μπορεί να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα επρόκειτο να διοριστούν 962 πυροσβέστες.

Η Υπηρεσία στη Ζάκυνθο βρίσκεται σε επιφυλακή, με τις περιπολίες και τα μέτρα πρόληψης να εντατικοποιούνται όποτε οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την έναρξη πυρκαγιάς.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *