Στους 280 έφτασαν οι συμπολίτες μας που κατέθεσαν αιτήσεις για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές που προκάλεσε ο «ΙΑΝΟΣ» στις αποθήκες τους.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο προϊστάμενος από την αρμόδια υπηρεσία της Πρόνοιας Στέλιος Πέττας, άνοιξε μία νέα διαδικασία με τροπολογία του υπουργείου εσωτερικών για βοηθητικούς χώρους που έπαθαν ζημιές και βγήκε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
«Από τις 3 Φεβρουαρίου ξεκινήσαμε τη συλλογή των αιτήσεων τόσο ηλεκτρονικά όσο και με την υποδοχή των ενδιαφερομένων επιτόπου. Η διαδικασία κράτησε για ένα 20ήμερο. Κάναμε έλεγχο και στα δικαιολογητικά για να μην μας ξεφύγει κάτι και για λόγους νομιμότητας της διαδικασίας» σημείωσε ο κ. Πέττας και συμπλήρωσε ότι για εκείνους που για λόγους ανωτέρας βίας δεν πρόλαβαν, έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τα σχετικά μέχρι τις 5 Μαρτίου.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Έληξε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου η προθεσμία της διαδικασίας για καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης για ζημίες σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες, πρώτων και κύριων κατοικιών από το μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»
Κατ’ εξαίρεση θα γίνουν αποδεκτές αιτήσεις, μέχρι την (ερχόμενη) Παρασκευή 5 Μαρτίου, για τις περιπτώσεις που υπήρχε σοβαρό πρόβλημα υγείας στο διάστημα του 20ημέρου που ήταν ανοικτή η διαδικασία, όπως νοσηλεία σε κλινική, καραντίνα λόγω Covid 19 κλπ ή άλλη αποδείξιμη αιτία ανωτέρας βίας.
Συνολικά από τις 4 Φεβρουαρίου κατατέθηκαν 280 αιτήσεις συνοδευόμενες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η Επιτροπή στο περιορισμένο χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή της, θα ελέγξει τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά και θα προβεί στις επιβεβλημένες επιτόπιες αυτοψίες με ειδικό κλιμάκιο, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου.