Ζάκυνθος

24,5 χιλ. € για ενοικίαση απορριμματοφόρων από το Δήμο

Για 3 μήνες η εκμίσθωση 2 οχημάτων – Προσωρινή λύση για τις ανάγκες του φετινού καλοκαιριού

Στην ενοικίαση απορριμματοφόρων προχωράει ο Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες του προσεχούς διαστήματος και ήδη η σχετική μελέτη ετοιμάστηκε από τις Τεχνικές υπηρεσίες.

Το ποσό που θα διαθέσει ο Δήμος είναι 24,5 χιλιάδες ευρώ και με τα χρήματα αυτά θα ενοικιαστούν δύο απορριμματοφόρα τα οποία θα προσφέρουν υπηρεσίες μαζί με τα υπόλοιπα που έχουν απομείνει στο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ).

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο Δήμος θα εκμισθώσει μόνο τα οχήματα και θα τα δώσει σε οδηγούς του ΦοΔΣΑ για να κάνουν την αποκομιδή.

Τα οχήματα θα ενοικιαστούν για 3 μήνες και το καθένα από αυτά θα κοστίζει 110 ευρώ την ημέρα.

Τα απορριμματοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες για την αποκομιδή των σκουπιδιών το επόμενο τρίμηνο αλλά ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσει για την γενικότερη επίλυση του προβλήματος. Ο στόλος των οχημάτων που διαθέτει είναι προβληματικός. Τα πιο πολλά οχήματα είναι σε απραξία και δεν έχουν επισκευαστεί. Βρίσκονται σταθμευμένα στις εγκαταστάσεις του ΦοΔΣΑ στην περιοχή αεροδρομίου και εκεί είναι παλιά και καινούργια τα οποία πρέπει να εξετασθούν από μηχανικούς. Αυτά που είναι σε καλύτερη κατάσταση πρέπει να επισκευαστούν. Ανάμεσά τους είναι και η βούρτσα η οποία αγοράστηκε για να καθαρίζει τους δρόμους και έχει πολύ καιρό να χρησιμοποιηθεί.

Η συντήρηση των δικών μας οχημάτων επιβάλλεται καθώς δεν είναι γνωστό αν ο διαγωνισμός θα βγει γόνιμος ή άγονος και η Ζάκυνθος χρειάζεται επειγόντως καθαριότητα.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *