Ζάκυνθος

1600 αμνοερίφια πήγαν φέτος στα σφαγεία

Μικρότερος από πέρυσι είναι ο αριθμός των ζώων που οδηγήθηκαν στα σφαγεία αυτές τις ημέρες για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς τις ημέρες του Πάσχα. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 1600 αμνοερίφια ελέγχθηκαν από τη νομοκτηνίατρο πριν οδηγηθούν στα κρεοπωλεία για να αγοραστούν από το καταναλωτικό κοινό.

Σε δηλώσεις της στον –Ε- η νομοκτηνίατρος Μάριον Όπελ για πολλοστή φορά ανέφερε ότι είναι αναγκασμένη χωρίς προσωπικό στην υπηρεσία να διενεργεί όλους τους ελέγχους και ειδικά αυτές τις ημέρες προτίμησε να είναι στα σφαγεία παρά έξω στην αγορά. «Από την προηγούμενη Παρασκευή είμαι κάθε μέρα στα σφαγεία. Αλλά δεν μπορεί ένα άτομο να ελέγχει μαγαζιά και σφαγεία! Μίλησα με τον Περιφερειάρχη που ήταν εδώ πριν από λίγες ημέρες και του είπα να μη με ξεχάσει γιατί θέλουμε προσωπικό. Δεν μπορώ να φύγω ούτε μία ημέρα από την υπηρεσία γιατί ποιος θα υπογράφει. Τουλάχιστον ας μου φέρουν ένα διοικητικό!» είπε η κ. Όπελ.

Η γνωστή αυτή υπόθεση θα πρέπει να απασχολήσει τις τοπικές αρχές και να βρεθεί λύση έστω με μεταφορά προσωπικού από κάπου αλλού.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η άδεια λειτουργίας των σφαγείων λήγει στις 20 Απριλίου, σε λίγες ημέρες δηλαδή και θα χρειαστεί νέα ανανέωσή της για να μην συνεχιστεί η γνωστή διαδικασία μεταφοράς των ζώων για σφαγή στην Πελοπόννησο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *