Ζάκυνθος

130 στρέμματα δάσους κάηκαν στη θέση Καταλούπου στο Λαγοπόδο

 

Μπαράζ πυρκαγιών σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα σε διάφορες περιοχές του νησιού μας και το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό αφού οι φωτιές ξέσπασαν ημέρες με έντονους ανέμους και σε διαφορετικά σημεία, γεγονός που δημιουργούσε διάσπαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το σοβαρότερο περιστατικό ήταν αυτό που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο Λαγοπόδο και πιο συγκεκριμένα στη θέση Καταλόπου, όπου σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε φωτιά.

Συγκεκριμένα, στις 16.50 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά σε εξέλιξη η οποία είχε αποτέλεσμα να καούν τελικά 130 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 στρέμματα αγροτικής έκτασης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα ένα καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ από την Πάτρα αλλά και τρία οχήματα από Υπηρεσίες του Πύργου, των Λεχαινών και της Αμαλιάδας.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου συμμετείχαν 9 αυτοκίνητα με 22 πυροσβέστες.

Λίγο νωρίτερα η Πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώθηκε στη θέση Σκούτα στις Βολίμες στις 13.30 και είχε σαν αποτέλεσμα να καούν 6 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 8 οχήματα και 17 πυροσβέστες.

Τέλος, στις 19.20 το βράδυ της Τρίτης στο Ρομίρι σημειώθηκε ακόμη μια φωτιά που είχε σαν αποτέλεσμα να καούν 100 τετραγωνικά μέτρα δασικής έκτασης και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 7 άτομα της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως όλες τις παραπάνω επιχειρήσεις συντόνιζε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Ρουμελιώτης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *