Ζάκυνθος

103 τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί έως τώρα στο νησί μας για κορονοϊό – 97 τα αρνητικά, 6 τα θετικά

Ξεπέρασαν τα 100 τα δείγματα που έχουν σταλεί έως τώρα για έλεγχο από τη Ζάκυνθο και οι πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα ο –Ε- κάνουν λόγο για 103 συμπολίτες μας που έχουν πάει στο Νοσοκομείο και έχουν ζητήσει να εξεταστούν για κορονοϊό. Από αυτά τα 97 είναι αρνητικά και
τα 6 που γνωρίζουμε από το παρελθόν είναι τα θετικά.

Αρνητικά στον κορονοϊό βγήκαν δηλαδή και τα τελευταία δείγματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Ζακύνθου στο Ινστιτούτο Παστέρ. Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα για 6 ακόμα περιπτώσεις που αφορούν άτομα στο νησί μας, έχουν ληφθεί δείγματα και αναμένουμε την απάντηση.

Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου το οποίο άνοιξε από την αρχή της εβδομάδας και μέχρι τώρα έχουν γίνει 4 χειρουργεία.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν τα τακτικά ιατρεία με ραντεβού

Μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αθανάσιος Μάρκου ανέφερε ότι τα τακτικά ιατρεία θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και η διαδικασία γίνεται με μεγάλη προσοχή για να μην έχουμε καμία παρέκκλιση από τους ισχύοντες περιορισμούς και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ενημερώσει για τον τρόπο που θα ανοίξει το Νοσοκομείο καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό που θα υποδέχονται οι γιατροί και οι κλινικές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα ραντεβού που θα κλείνονται θα είναι περίπου στο 50% του μέσου όρου της περασμένης χρονιάς για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *