Ζάκυνθος

1000 ποδηλάτες στην Καρναβαλική Ποδηλατάδα Ζακύνθου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην Καρναβαλική Ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ζακυνθίων την Κυριακή και με τη βοήθεια του καλού καιρού δόθηκε η δυνατότητα μιας μεγάλης και όμορφης βόλτας για μικρούς και μεγάλους.

Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας ήταν οι δυνατοί άνεμοι που φυσούσαν χθες το πρωί και δυσκόλεψαν τους ποδηλάτες που έπρεπε να βαρέσουν δυνατό πετάλι!

Πάνω από χίλιοι Ζακυνθινοί, μασκαρεύτηκαν και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σολωμού που ήταν το σημείο εκκίνησης, μάλιστα το καλύτερα «ντυμένο» ποδήλατο και ποδηλάτης κέρδισαν ένα νέο ποδήλατο, ως έπαθλο.

Επικεφαλής της ποδηλατάδας τέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και παρουσιαστής της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα», Γιώργος Αμυράς, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ζακύνθίων Στέλιος Μποζίκης με το ποδήλατο του, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και την μεγάλη προσπάθεια που έκανε για την επιτυχία της Ποδήταδας, ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου Άκης Λάδικος, που ήταν υπεύθυνος διοργάνωσης του γεγονότος.

[nivo_slider width=”600″ height=”300″ link=”file” speed=”600″ delay=”3000″ p=”10439″ effect=”random”]

Η ποδηλατάδα είχε προορισμό το χωριό Μουζάκι και τη θέση Μπονοφέ όπου εκεί, τους ποδηλάτες περίμενε μια μεγάλη γιορτή με τους Πολιτιστικούς Σύλλογους του Μουζακίου, του Κερίου, του Τραγακίου, του Κατασταρίου, των Κρητικών και των Βορειοηπειρωτών και είχε ετοιμάσει γλέντι με πολύ χορό, τραγούδι, φαγητό και ποτό.

Η καρναβαλική ποδηλατάδα της Ζακύνθου, τείνει να γίνει θεσμός για το νησί και δείχνει την αγάπη των Ζακυνθινών για το ποδήλατο αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για ποδηλατοδρόμους, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έλαβαν μέρος άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Με την Καρναβαλική Ποδηλατάδα ξεκίνησαν οι φετινές εκδηλώσεις για το Ζακυνθινό Καρναβάλι 2013 και έπεται συνέχεια…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *