Ζάκυνθος

10 ασθενείς νοσηλεύονται στον κορωνοκλινική του Νοσοκομείου

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία περιέγραψε μιλώντας στον -Ε- ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης ο οποίος ζήτησε από τον τοπικό πληθυσμό να μην σταματήσει τους εμβολιασμούς και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που υπάρχει τώρα που μπήκε ο Αύγουστος μήνας, αλλά και στα κρούσματα που κα- ταγράφησαν το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Ρραγκούσης είπε: «Μπήκαμε στον Αύγουστο που είναι μήνας αιχμής για την τουριστική περίοδο και υπάρχει αύξηση του πληθυσμού και των ατόμων που είναι πάνω στο νησί. Αυτό μεταφράζεται και σε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τώρα έχουμε 348 επιβεβαιωμένα κρούσματα και από αυτά τα 150 έχουν περάσει από το Νοσοκομείο. Αυτό το διάστημα έχουμε αυξητική τάση στις εισαγωγές στην κλινική Covid, χωρίς όμως να παρατηρείται επικινδυνότητα στα περιστατικά. Τώρα έχουμε 10 νοσηλευόμενους στην κλινική, αλλά τα περιστατικά δεν είναι επιβαρυμένα. Αν θα χρειαστεί να μπουν στη ΜΕΘ θα το δούμε μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε σε επαγρύπνηση. Χρειάζεται να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Επίσης πρέπει να εμβολιαστούν όλοι γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στη Ζάκυνθο ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο καθώς μέχρι τώρα έχουν γίνει 42.000 εμβολιασμοί. Από αυτούς τους εμβολιασμούς οι 21.000 είναι και οι δύο δόσεις και 24.000 είναι η μία δόση. Ωστόσο η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πλήρη ανοσία. Ο δείκτης εμβολιασμού είναι καλός, αν υποθέσουμε πως ο πληθυσμός είναι 40.000 και από αυτόν τον αριθμό εξαιρέσουμε τα παιδιά.  Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί την υγεία του, την εμπορική δραστηριότητα και την αλληλεπίδραση του ενός με τον άλλον.  Η εμπειρία έδειξε ότι τα άτομα από τον χώρο του τουρισμού έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson Αν κάποιος θέλει να κλείσει ραντεβού δεν υπάρχει αναμονή όπως παλιά και μπορεί να γίνει μέσα σε μία εβδομάδα ο εμβολιασμός. Δηλαδή ο καθένας μπορεί να επιλέξει το εμβόλιο που θέλει να κάνει και αυτό να γίνει άμεσα».

Τέλος για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν ανιχνεύεται στη Ζάκυνθο αλλά με εξετάσεις στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *