Ελλάδα

1.000 αιτήσεις για διορθώσεις του ΦΑΠ στη Ζάκυνθο

Τον αριθμό των 1.000 έχουν αγγίξει οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στη Δ.Ο.Υ Ζακύνθου από ιδιοκτήτες ακινήτων για διορθώσεις των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ 2010-2012 με βάση τις νέες τιμές που ορίζει η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Άνοιξη.
Η διαδικασία αυτή έχει μεγάλη σημασία εν’ όψει και των νέων εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται πως οι αιτήσεις για διορθώσεις του ΦΑΠ ξεκίνησαν μετά από ανακοίνωση της Δ.Ο.Υ και αφού προηγήθηκε ένα αξιόλογο χρονικό διάστημα από την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών να διορθώσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που είχαν προσδιοριστεί αρχικά και δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Προς το παρόν η αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ο.Υ για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, έχει προχωρήσει σε εντολή διαγραφής των οφειλών που αρχικά έχουν βεβαιωθεί και στην συνέχεια σε νέες βεβαιώσεις οφειλών με βάση τις διορθωμένες τιμές.
Αυτό που αναμένεται το επόμενο διάστημα είναι να ολοκληρωθούν και οι διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ, ώστε στις περιπτώσεις που χρειάζεται και οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει παραπάνω χρήματα, να υπάρξει συμψηφισμός.

Για τον ΕΝΦΙΑ

Εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ, η οποία προβλέπει έκπτωση της τάξης του 20% για τα ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε όλη τη διάρκεια του 2013.
Ακόμη, «κλειδώνουν» οι έξι δόσεις για την καταβολή των δόσεων, με πρώτη πληρωμή ώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 και τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2015, ενώ Από τον ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται τα σεισμόπληκτα ακίνητα και τα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται στη Κεφαλονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *