Ζάκυνθος

1 εκ. € ο προϋπολογισμός για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη

Την απόφαση ένταξης του έργου που αφορά την στατική ενίσχυση – λειτουργική και αρχιτεκτονική αποκατάσταση της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη στο ΕΣΠΑ, υπέγραψε πριν από λίγα 24ωρα ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση μιας παρέμβασης που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να έχει γίνει στο μνημείο. Ενός μνημείου, το οποίο όπως είναι γνωστό συνεχίζει να εξυπηρετεί βασικές κυκλοφοριακές ανάγκες στην περιοχή.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως ο προϋπολογισμός του έργου, ο οποίος αρχικά είχε προσδιοριστεί στις 700.000 €, πλέον ξεπερνά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Όπως εξήγησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, η αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού οφείλεται στην ανάγκη να γίνουν εργασίες και για την μετακίνηση δικτύων όπως αυτά του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, που σήμερα περνούν κατά μήκος της γέφυρας.

Η απόφαση για την σκοπιμότητα υλοποίησης του έργου, είχε ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβρη και η πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στην πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Άξονα 09 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ιονίων Νήσων «Προστασία και Διατήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Το έργο επιγραμματικά προβλέπει την στατική ενίσχυση του έργου, αλλά και την αποκατάστασή του με την απομάκρυνση των δοκών και του σκυροδέματος που είχε τοποθετηθεί πάνω στο ενετικό γεφύρι εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε στο ραδιόφωνο του -Ε- για το συγκεκριμένο έργο, υποστηρίζοντας πως σήμερα η Περιφέρεια προχωρά μια παρέμβαση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ίδιος σημείωσε πως η οριστική ένταξη του έργου αποτελεί μια απάντηση σε όσους κατά καιρούς διατύπωναν επιφυλάξεις και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε αυτό του Αντιδημάρχου Διονύση Κυβετού, που αμφισβητούσε ακόμη και την ύπαρξη μελέτης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *