Κοινωνία

1ο Γυμνάσιο και Λύκειο: Ζητούν άμεση αξιοποίηση των 250.000 € που θα διατεθούν για το σχολείο

Ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου – Αίτημα για μελέτη στατικής επάρκειας του σχολείου

Γράφει η Μαριλένα Παπαδάτου

Οι πρώτες εμβαλωματικές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν, όπως είναι ήδη γνωστό στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Πόλης και η προσοχή στρέφεται στο επόμενο βήμα που είναι η δρομολόγηση των εργασιών που έχει ανάγκη το σχολικό συγκρότημα για να αντιμετωπιστούν σοβαρότερα προβλήματα όπως αυτό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, των τουαλετών αλλά και των γηπέδων βόλεϋ και μπάσκετ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του 1ου Γυμνασίου πραγματοποίησε πριν από λίγες εβδομάδες Γενική Συνέλευση και σταχυολόγησε τις εργασίες που χρειάζεται το σχολείο. Η Γενική Συνέλευση κατέληξε σε ψήφισμα, το οποίο αφενός ευχαριστεί το Δήμαρχο για τις εργασίες που έχουν ήδη γίνει, αφετέρου ενημερώνει για τις εργασίες που υπολείπονται και είναι απαραίτητες για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Αυτές είναι:

1) Μελέτη και επικάλυψη των ταρατσών των κτιρίων με στέγες καθότι η μόνωση που τοποθετήθηκε εξασφαλίζει τη στεγανότητα των πλακών για περιορισμένο χρονικό διάστημα

2) Μελέτη νέας σύγχρονης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

3) Μελέτη για την απορροή των ομβρίων στους χώρους των προαυλίων

4) Μελέτη και κατασκευή στεγάστρου στον χώρο εισόδου του Γυμνασίου

5) Μελέτη και κατασκευή χώρου κυλικείου μόνο για το Γυμνάσιο

6) Ανακαίνιση στο χώρο των τουαλετών με νέα υδραυλική εγκατάσταση, νέα είδη υγιεινής και βρύσες όπως και νέα επένδυση τοίχων και δαπέδων με πλακίδια

7) Ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ και τοποθέτηση κατάλληλων δαπέδων

8) Εσωτερικοί και Εξωτερικοί χρωματισμοί σε τοιχοποιίες και μεταλλικές επιφάνειες

9) Αντικατάσταση των δαπέδων στις προκάτ αίθουσες

10) Αντικατάσταση κουφωμάτων όπου κρίνεται απαραίτητο

11) Ολοκληρωμένη μελέτη στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά την αξιοποίηση του κονδυλίου των 250.000 ευρώ που προορίζεται για το συγκεκριμένο σχολείο και την άμεση εκπόνηση των μελετών για να αξιοποιηθεί η περίοδος του καλοκαιριού για τις απαραίτητες εργασίες.

Ακόμη, ζητούν την ένταξη και του συγκεκριμένου σχολείου στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, στο οποίο πρόσφατα εντάχθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο του Άμμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *